Σε χριστουγεννιάτικο κλίμα το Κ.Η.Φ.Η Χανίων - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Σε χριστουγεννιάτικο κλίμα το Κ.Η.Φ.Η Χανίων



Στα γιορτινά του “ντύθηκε” το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Χανιά με το χριστουγεννιάτικο δέντρο στολισμένο και την πρωτότυπη φάτνη που γεννήθηκε ο Χριστός, υποδέχοντας χθες το πρωί τη χορωδία των ΚΑΠΗ που έψαλε τα κάλαντα.
«Τα Κ.Η.Φ.Η. είναι σύγχρονες ανοικτές δομές ημερήσιας φιλοξενίας ηλικιωμένων, εκείνων που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα και το περιβάλλον που τα φροντίζει εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας αδυνατώντας να ανταποκριθεί στη φροντίδα τους» επεσήμανε στη δήλωσή της η προϊσταμένη του Κέντρου Χριστίνα Ψιλλάκη.


Η ίδια επίσης τόνισε ότι «φιλοξενούμε αυτή τη στιγμή 25 ηλικιωμένους, γυναίκες και άνδρες, με έξι άτομα προσωπικό. Βασικοί σκοποί των Κ.Η.Φ.Η. είναι να παραμένουν οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, έτσι ώστε να υπάρχει διατήρηση της συνοχής της οικογένειας. Επίσης επιδιώκεται εναρμόνιση της οικογενειακής και εργασιακής ζωής των μελών της οικογένειας με το ηλικιωμένο άτομο, η αποφυγή της ιδρυματικής περίθαλψης και κοινωνικού αποκλεισμού και τέλος η υποστήριξη ώστε να διατηρήσουν την αυτονομία τους, την κοινωνική συμμετοχή και το κοινωνικό τους περιβάλλον».



ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

.............