ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ



Η Παιδική Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου υπό τη διεύθυνση του καταξιωμένου μαέστρου της Ιωάννη Ιδομενέως θα παρουσιάσει στο φιλότεχνο κοινό της πόλης μας ένα πλούσιο και απαιτητικό πρόγραμμα για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της έλευσης της νέας χρονιάς. Η Χορωδία με τη σπουδαία ιστορία και την πρόσφατη αναγνώρισή της σε διεθνή χορωδιακό διαγωνισμό της Καλαμάτας τον Οκτώβριο του 2015 συνεχίζει να αποτελεί φυτώριο νέων καλλιτεχνών, αλλά και ισχυρό μέσο αισθητικής καλλιέργειας, αφού πάντα οι εμφανίσεις της είναι εφάμιλλες επαγγελματικών μουσικών συνόλων και αναδεικνύουν το μέγεθος της προσπάθειας και της επιστημοσύνης που την διέπει στην προσέγγιση της Φωνητικής Τέχνης. Με πολλή φροντίδα λοιπόν και καταβολή ακάματου κόπου τα παιδιά θα μας παρουσιάσουν πολυφωνικά τραγούδια από όλο τον κόσμο και θα μας μεταδώσουν το χαρμόσυνο μήνυμα των ημερών.



Κυριακή 11 Δεκεμβρίου
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου 12.00-12.30
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Χριστούγεννα 2016 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου» με τίτλο: «Το θαύμα της ζωής» η Χορωδία Νέων θα παρουσιάσει πολυφωνικούς ύμνους και τραγούδια των Χριστουγέννων από όλο τον κόσμο, μέσα από τα οποία αναδεικνύονται οι αντιλήψεις και οι εκφράσεις των ανθρώπων για το μυστήριο της γέννησης και για το θαύμα της ζωής. Θα παρουσιαστούν έργα Praetorius, Palestrina, Rutter κ.α.
Διεύθυνση: Γιάννης Ιδομενέως
πιάνο: Νίκος Κοκκίνης


Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου
Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, Αίθουσα Πειραματικής Σκηνής 20.00-22.00
Στη μεγάλη εμφάνιση όλων των τμημάτων (1-5) της Παιδικής & Νεανικής Χορωδίας Δήμου Ηρακλείου, τα παιδιά θα παρουσιάσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με θρησκευτικούς ύμνους από όλο τον κόσμο και παραδοσιακά ελληνικά κάλαντα.
Διεύθυνση: Γιάννης Ιδομενέως
πιάνο: Νίκος Κοκκίνης,
κρουστά: Χρυσάνθη Γερογιαννάκη
Τα τμήματα 1&2 θα τραγουδήσουν στις 20/12 στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας στον Πόρο και στη Στέγη Ανηλίκων στο Μασταμπά.



Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου
ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΝΕΑΝΙΚΗΣ & ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Βασιλική Αγ. Μάρκου, 20.30-22.00
Στις εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου για τον εορτασμό των Χριστουγέννων θα συμπράξουν για πρώτη φορά οι δύο Δημοτικές Χορωδίες, Νεανική και Μικτή με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα αξιώσεων, με έργα μεγάλων συνθετών, υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Μίλτου Λογιάδη. Θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, αποσπάσματα από τα Ορατόρια «Μεσσίας» του Χαίντελ και «Ορατόριο των Χριστουγέννων» του Μπαχ.
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μίλτος Λογιάδης
Εξάρχων: Δημήτρης Χανδράκης



Το 1993 η Μικτή Δημοτική Χορωδία υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Κιαγιαδάκη παρουσίασε ολοκληρωμένα τα Ορατόρια του Χαίντελ και του Μπαχ με το κουαρτέτο εγχόρδων του Δήμου και πολυμελή ορχήστρα επαγγελματιών μουσικών. Το εγχείρημα και τότε φάνηκε σπουδαίο, αφού μια ερασιτεχνική χορωδία κατόρθωσε να αναμετρηθεί με επιτυχία με τόσο σπουδαία έργα . 23 χρόνια μετά η ίδια χορωδία μαζί με τη Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία του Δήμου παρουσιάζουν σε μια ευτυχή σύμπραξή τους τα ίδια έργα, υπό την καθοδήγηση σπουδαίων μαέστρων και μουσικών. Αξιοσημείωτο είναι ότι σε αυτή την πρώτη σύμπραξη των δημοτικών χορωδιών της πόλης μας συμμετέχουν γονείς, που εδώ και πολλά χρόνια είναι μέλη της Μικτής, μαζί με τα παιδιά τους που είναι μέλη της Νεανικής χορωδίας. Αυτό καταδεικνύει πως ο πολιτισμός αποκτά βαθιές ρίζες με σταθερή και αδιάλειπτη φροντίδα, που βαθαίνουν και δυναμώνουν επιβεβαιώνοντας ότι η πολιτιστική πρόοδος δίνει προστιθέμενη αξία στη ζωή των πολιτών και αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό κεφάλαιο της χώρας μας.


Η Παιδική & Νεανική Χορωδία Δήμου Ηρακλείου ιδρύθηκε το 1985, με στόχο να δώσει στα παιδιά τις βάσεις να τραγουδούν με καλή τεχνική και να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από τη μουσική. Έχει επισκεφθεί χώρες όπως: Τσεχία, Γαλλία, Σουηδία, Δανία, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, δίνοντας συναυλίες και αποκομίζοντας πάντα τα καλύτερα σχόλια. Πολλοί επαγγελματίες χορωδοί και διακεκριμένοι σολίστες με καριέρα στο εξωτερικό και την Ελλάδα, υπήρξαν μέλη της χορωδίας αυτής. Από τις πρόσφατες συνεργασίες της: με την ορχήστρα 15+ υπό τη διεύθυνση του Αλεξάνδρου Μυράτ, με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Ηρακλείου υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, η ηχογράφηση του Μιούζικαλ "Η κυρία Σιντορέ", οι συναυλίες με την Έλλη Πασπαλά και την Underground Youth Orchestra και η συμμετοχή της στις παραστάσεις του Κωνσταντίνου Τσακιρέλη "Εδώ Λιλιπούπολη". Τον Οκτώβριο του 2015, της απονεμήθηκαν 2 αργυρά μετάλλια στο 1ο Διεθνές Διαγωνιστικό Χορωδιακό Φεστιβάλ της Interkultur που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα, στις κατηγορίες Όμοιων και Μικτών φωνών. Από τον Ιανουάριο του 2013 τελεί υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Ιδομενέως.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Post Top Ad

.............