ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟ ΡΟΔΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟ ΡΟΔΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Αφιερωμένο στους Κρητικούς Αγίους είναι το ημερολόγιο για το 2017 του Πολιτιστικού Συλλόγου  “Το Ρόδο”, το οποίο παρουσιάστηκε σε εκδήλωση η οποία συνδιοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, την Ενορία Αγίου Παντελεήμονος Μακρύ Τοίχου και τον εν λόγω Σύλλογο το απόγευμα του Σαββάτου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης.


 Το ημερολόγιο του 2017 έχει θέμα “Κρητικοί Άγιοι με παραδοσιακές ενδυμασίες”. Με το ημερολόγιο αυτό θέλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι η εκκλησία μας είναι το θησαυροφυλάκιο της παράδοσης που διαφυλάττει σταθερά τις αξίες και το πιστεύω της Ορθοδοξίας εδώ και 2.000 χρόνια. Αυτή την ταυτότητα της εκκλησίας θέλουμε να διαφυλάξουμε κι εμείς σαν λαϊκή παράδοση γιατί πρέπει να κρατάμε αναλλοίωτα τα ήθη και τα έθιμά μας».



Ο εφημέριος της Ενορίας Αγίου Παντελεήμονος Μακρύ Τοίχου π. Παύλος Κλαράκης σημείωσε: «Αξίζουν συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό Σύλλογο το “Ρόδο” για την πρωτοβουλία αυτή που έγινε πραγματικότητα και απόψε παρουσιάζουμε αυτό το θαυμάσιο ημερολόγιο του 2017 με όλους τους Κρητικούς Αγίους, όπως αυτοί έχουν αγιογραφηθεί από τους αγιογράφους της Αγίας μας εκκλησίας».


Post Top Ad

.............