ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΙΔΥΤΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΑΝΕΜΟΓΙΑΝΝΗ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΙΔΥΤΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΑΝΕΜΟΓΙΑΝΝΗ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη τιμά τον ιδρυτή του, Γιώργο Ανεμογιάννη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατό χρόνων από τη γέννησή του. Στο πλαίσιο αυτό οργανώνεται αναδρομική έκθεση Σκηνογραφίας με τίτλο “Διαδρομή στο χρώμα και στο όνειρο” στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου που θα εγκαινιαστεί αύριο Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ.
Η έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 15 Δεκεμβρίου διοργανώνεται με τη συνεργασία των Δήμου Ηρακλείου και Αρχανών-Αστερουσίων και την υποστήριξη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής αλλά και πλήθους φίλων του δημιουργού από τον χώρο του Θεάτρου.


Είσοδος ελεύθερη
Ο σκηνογράφος-ενδυματολόγος, Γιώργος Ανεμογιάννης, υπήρξε σπουδαίος θεατράνθρωπος που τίμησε με την καλλιτεχνική του πορεία το Ηράκλειο και την Κρήτη, ενώ συνέδεσε το όνομά του με εκείνο του Νίκου Καζαντζάκη, με τη δημιουργία πνευματικής στέγης για τον μεγάλο συγγραφέα στον τόπο κοινής καταγωγής τους, τη Μυρτιά Ηρακλείου.
Hταν από τους πρωτοπόρους της ελληνικής σκηνογραφίας, εισάγοντας στη θεατρική πρακτική την εναλλαγή κινητών σκηνικών με ανοιχτή αυλαία. Στα 60 χρόνια της καλλιτεχνικής του πορείας συνεργάστηκε με το σύνολο, σχεδόν, των κρατικών και ιδιωτικών θεάτρων και θιάσων.  Oπως τονίζει το Μουσείο Καζαντζάκη, το πολύτιμο θεατρικό υλικό από τις 400 και πλέον παραστάσεις, αποτελούμενο από ζωγραφικές μακέτες σκηνικών και κοστουμιών, σκίτσα, τεχνικά σχέδια, προγράμματα, αφίσες, επιστολές, κληροδότησε με τη διαθήκη του στο μουσείο. Για πρώτη φορά, μετά το 1986, όπου έγινε η πρώτη και μοναδική αναδρομική του έκθεση στην Αθήνα, το μουσείο Καζαντζάκη παρουσιάζει σημαντικές δημιουργίες του καλλιτέχνη, που καλύπτουν 60 χρόνια δημιουργικής πορείας (1939-1999).


ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΙΔΥΤΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΑΝΕΜΟΓΙΑΝΝΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Post Top Ad

.............