ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΩΝ 150 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΚΑΔΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΩΝ 150 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΚΑΔΙΟΥ


Τιμήθηκε με την απαιτούμενη λαμπρότητα η μεγαλύτερη ομαδική εθελοθυσία στην ιστορική Μονή Αρκαδίου με πλήθος επετειακών εκδηλώσεων Η μονή Αρκαδίου έγινε ένδοξη και παγκόσμια γνωστή με το ολοκαύτωμά της κατά την μεγάλη Επανάσταση του 1866-1869. 





Η ηρωική αντίσταση και εθελοθυσία εκατοντάδων αγωνιστών, κληρικών και γυναικόπαιδων αφ´ ενός ισχυροποίησαν το φρόνημα των επαναστατημένων Κρητών, αφ´ ετέρου συγκλόνισαν ολόκληρο τον δυτικό κόσμο, και ενεργοποίησαν τον ευρωπαϊκό και αμερικανικό τύπο και πολλούς διάσημους διανοούμενους, όπως ο Βίκτωρ Ουγκώ, με αποτέλεσμα την αλλαγή στάσης των Κυβερνήσεων των ισχυρών της εποχής απέναντι στους απελευθερωτικούς αγώνες της Κρήτης. Έτσι άνοιξε ο δρόμος για την λευτεριά και τελικά για την Ένωση μετά από μερικές δεκαετίες.


Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, του εκπροσώπου της Κυβέρνησης Ανδρέα Ξανθού, των Προέδρων των κομμάτων Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, Αντιπεριφερειαρχών, τοπικών αρχών, φορέων και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η Δοξολογία στην ιστορική Μονή του Αρκαδίου Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, τιμώντας την 150η επέτειο από το Ολοκαύτωμα της ιστορικής Μονής.


Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχτηκαν στην είσοδο της ιστορικής Μονής ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Ανδρέας Ξανθός, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή. Νωρίτερα στην κεντρική οδό Κουντουριώτη στο Ρέθυμνο έγινε παρέλαση παρουσία του Υπουργού Ανδρέα Ξανθού, του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, των επιστημονικών-εκπαιδευτικών ιδρυμάτων Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων κ.α.




Post Top Ad

.............