ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
1 φλ. ρύζι νυχάκι
1 φλ. φακές βρασμένες
1 κρεμμύδι σε φετάκια
1 πράσο σε φετάκια
3 πιπεριές σε κυβάκια
1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια
4 - 5 κλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
4 - 5 κλαράκια άνηθος ψιλοκομμένος
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μέσα σε μία φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα πράσα και το σκόρδο, μαζί με το ελαιόλαδο για 3 - 4 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 περίπου λεπτά. Βάζουμε στην κατσαρόλα τη φακή, το ρύζι, το αλατοπίπερο και 3 φλιτζάνια ζεστό νερό. Βράζουμε για 15 λεπτά περίπου, προσθέτουμε προς το τέλος τα μυρωδικά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί περίπου 10 λεπτά. Σερβίρουμε με ελαιόλαδο και μπόλικο μαυροπίπερο.