ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η ΑΝΑΤΟΛΗ Η ΠΟΛΥΤΕΛΗΣ ΚΑΣΕΤΙΝΑ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η ΑΝΑΤΟΛΗ Η ΠΟΛΥΤΕΛΗΣ ΚΑΣΕΤΙΝΑ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


Mια πολυτελείς κασετίνα ήρθε στα χέρια μου στο Ράδιο Κρήτη από το Δήμο Σητείας με τίτλο “της Κρήτης η ανατολή”  το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου 2015.



Στις 6 και 7 Νοεμβρίου είχε πραγματοποιηθεί στην Σητεία ένα διεθνές συνέδριο με θέμα  Η μουσική παράδοση της Ανατολική Κρήτης, που σκοπό είχε να αναδείξει τα μοναδικά χαρακτηριστικά και τον πλούτο της μουσικής παράδοσης της Ανατολικής Κρήτης.
Αποκορύφωση του συνεδρίου ήταν η παρουσίαση των πορισμάτων της επιτόπιας και αρχειακής έρευνας καταγραφής και μελέτης ιστορικών και νεότερων ηχογραφήσεων της Ανατολικής Κρήτης, προιόν τις οποίας είναι η συγκεκριμένη μουσική συλλογή.
Με την παρούσα μουσική συλλογή τραγουδιών ο Δήμος Σητείας, τιμά τους παλαιούς και προβάλει τους νέους οργανοπαίχτες και δημιουργούς της Ανατολικής Κρήτης , στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη διατήρηση και ανάδειξη της πλούσιας , από κάθε άποψη , μουσική παράδοση του τόπου μας.






Post Top Ad

.............