ΤΕΛΈΙΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΠΑΤΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΜΑΡΙΟΥ ( ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ) - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΤΕΛΈΙΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΠΑΤΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΜΑΡΙΟΥ ( ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ )


Στον τόπο καταγωγής του, την Αγία Παρασκευή Αμαρίου στο Ρέθυμνο, κηδεύεται αυτή την ώρα ο πραξικοπηματίας Στυλιανός Παττακός, ο οποίος πέθανε το περασμένο Σάββατο, σε ηλικία 104 ετών, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η εξόδιος ακολουθία ψάλεται αυτή την ώρα με πλήθος κόσμου να εξακολουθεί να έρχεται που πιθανόν ξεπερνάει τα 1.000 άτομα έχουν βρεθεί στο χωριό Άγια Παρασκευή απο κάθε γωνιά της Κρήτης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας.
Στην κηδεία βρέθηκαν και βουλευτές αλλά και στελέχη της Χρυσής Αυγής
Χρήστος Παππάς και Κώστας Μπαρμπαρούσης.






Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι εντός της εκκλησίας όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία, ακούστηκε ο εθνικός ύμνος. Παρά την επιθυμία της οικογένειάς του να πραγματοποιηθεί η κηδεία σε στενό κύκλο, η διαρροή της είδησης του θανάτου του άλλαξε τα δεδομένα. Ο πραξικοπηματίας είχε εκφράσει την επιθυμία στο στενό οικογενειακό του περιβάλλον και ιδίως στις δύο κόρες του, ο θάνατός του να γίνει γνωστός μετά την τέλεση και την ταφή, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό.



Ο Στυλιανός Γ. Παττακός γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 1912ήταν Έλληνας καθαιρεθείς αξιωματικός (ταξίαρχος τεθωρακισμένων) και ένας από τους πρωτεργάτες του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967. Κατά την επταετή στρατιωτική δικτατορία που επιβλήθηκε διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών (1967-71) και Α΄ αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης (1971-73). Μετά την πτώση της δικτατορίας κρίθηκε ένοχος στάσης και εσχάτης προδοσίας για τη συμμετοχή του στο πραξικόπημα και καταδικάστηκε σε θάνατο, ποινή που αργότερα μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη. Αποφυλακίστηκε το Σεπτέμβριο του 1990, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, για λόγους υγείας.


















Post Top Ad

.............