ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗΟΝ ΔΗΜΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗΟΝ ΔΗΜΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ποδηλατάδα στο Δήμο Χερσονήσου, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο την 22α Σεπτεμβρίου, αλλά και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας [16-22.09.2016]. Το 2016 η εκστρατεία επικεντρώνεται στο θέμα «Έξυπνη και βιώσιμη κινητικότητα – μια επένδυση για την Ευρώπη».

Στη εκδήλωση του Δήμου Χερσονήσου, συγκεντρώθηκαν πάνω από 60 Ποδηλάτες, αποδεικνύοντας εμπράκτως την ευαισθησία τους σε περιβαλλοντικά θέματα, και  έδωσαν το παρόν με την υποστήριξη τους σε  όλες τις ‘βιώσιμες δράσεις’ που υλοποιεί ο Δήμος, αλλά και αναδεικνύοντας το ότι αποτελεί ένα ζήτημα που μας αφορά όλους.  Ο Δήμος Χερσονήσου, στόχο έχει να θεσμοθετήσει την ποδηλατοπορεία ως μόνιμο μέτρο, ώστε  να λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο  τη σημερινή ημέρα, συμβάλλοντας ως Φορέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Παγκόσμια αυτή πρωτοβουλία, περιορίζοντας την κυκλοφορία των μηχανοκίνητων & ενθαρρύνοντας τη χρήση βιώσιμων μέσων μεταφοράς ώστε να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με τη ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.
Με βάση της στρατηγική της βιώσιμης ανάπτυξης, προβάλλουμε σήμερα το ποδήλατο ως  έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης, που τουλάχιστον σε κοντινές αποστάσεις,  έχει πολλαπλά οφέλη, τόσο λόγω της αειφορικής του διάστασης, όσο και του  θετικού αντίκτυπου  στην  υγεία κάθε πολίτη. 

Post Top Ad

.............