ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ



Ολοκληρώθηκε το Μεσογειακό φεστιβάλ στην Σητεία χθές Κυριακή 3 Ιουλίου με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου να το έχει επισκεφτεί και να έχει συμμετάσχει στις δράσεις του.
Τρεις πολύχρωμες μέρες γεμάτες, χειροποίητες δημιουργίες, τοπικά προϊόντα, ψυχαγωγία, ζωντάνια!

Οι Σητειακοί απέδειξαν για ακόμα μια φορά ότι ξέρουν να παντρεύουν και να γεννούν τους ήχους και τους καημούς των λαών της Μεσογείου.
Εκθέτες παρουσίασαν τα προιόντα τους σε ένα όμορφο ειδυλλιακό μέρος δίπλα στο λιμάνι της Σητείας δίνοντας την ευκαιρία στο κόσμο να θαυμάσει απο κοντά τα προιόντα της Σητειακής γής αλλά και να ανακαλύψει τις μαγικές ικανότητες όλων αυτών που σμιλέυουν και δημιουργούν απο την φύση.












Η Παράδοση από όλο τον Ελλαδικό χώρο, Βαλκάνια - τσιγγάνικοι ρυθμο,ί μελωδίες της Δυτικής και Ανατολικής Μεσογείου, Αραβικός κόσμος, Μικρασία, νησιά του Αιγαίου, μουσική με θετική ενέργεια, τρέλα, ρυθμό, κρουστά τύμπανα και Έγχορδα, από το Παραδοσιακό στο Κλασσικό και από το Heavy Metal στο Λαϊκό, αυτοσχεδιασμοί τζάζ αλλά και ρεμπέτικα και Ελληνικά λαϊκά ακούσματα, θα είναι μερικά από τα φετινά μουσικά μας ταξίδια…


« Η (οι) Μουσική (οί) της φωτιάς» Τύμπανα και πυρσοί που τραγουδάνε! Χορεύει στον δρόμο του ΄΄Μεσογειακού΄΄, και καταλήγγει να ενώσει τις φωτιές και τους ήχους της, με τις δικές του μουσικές!
Γοητευμένοι από τη μουσική της καθ' ημάς Ανατολής ο Γιώργος Τσικαλάκης και ο Μανώλης Σφενδυλάκης είναι συνοδοιπόροι πάνω από 20 χρόνια στους ήχους και τους στοίχους της Μικρά Ασίας. Αναζητούν τις απλές γραμμές των ρομαντικών τραγουδιών και ακουσμάτων του παλιού καιρού. 
Το συγκρότημα “Al Mahabba” («αγάπη» στα Αραβικά) δημιουργήθηκε το 2003 με στόχο την ανάδειξη της πλούσιας αλλά άγνωστης τότε στη χώρα μας μουσικής παράδοσης του Αραβικού κόσμου… .
Τους "Al Mahabba" , αποτελούν οι: Nabil Al ayeg-τραγούδι, Περικλής Παντολέων-ούτι, Νεκτάριος Σταματέλος-νέυ,Εφη Ζαϊτίδου-κανονάκι, Φώτης Μυλωνάς-μπάσο, Γιάννης Χρήστου-αιγυπτιακή τάμπλ


Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΝΑΚΗ και οι Buzz Bastardz έστησαν μουσικό χαρμάνι, με ήχους και ρυθμούς παραδόσεων, τραγούδια διαφορετικών χωροχρόνων και δίνουν το δικό τους πληθωρικό, πολύμορφο στίγμα με πρωτότυπες συνθέσεις. Bαλκανικοί ρυθμοί, δρόμοι ανατολής, μελωδίες της Μεσογείου, αναμειγνύονται με jazz αρμονία, crossover αυτοσχεδιασμούς, βοκαλισμούς, δημιουργώντας συναισθήματα, ατμόσφαιρες, εικόνες που εναλλάσσονται διαρκώς... Δυνατές ερμηνείες, μουσικές αταξίες από μία ετερόκλητη Band…Gang!!!





Το Yar Aman μια ανοιχτή, πολυπληθής συλλογικότητα. Ένα σύνολο (εγχόρδων, νυκτών και τοξοτών, κρουστών, πνευστών, αερόφωνων και φωνών) που εστιάζει στην παραδοσιακή μουσική, με στόχο τη μάθηση (ρυθμών/μακάμ), τη διάδοση αλλά και την ανάδειξη κάποιων επιλεγμένων στοιχείων της παραδοσιακής διασκέδασης. Κάπως έτσι, εμείς ως Yar Aman συνεχίζουμε να ψάχνουμε, να επικοινωνούμε και να μοιραζόμαστε με τον κόσμο τα γόνιμα στοιχεία της παράδοσης.
Οι ‘’String Demons’’
με μοναδικό τρόπο συμφιλιίωσαν την κλασική μουσική με το Heavy Metal και την παραδοσιακή/λαϊκή με το Rock ..και όπου φτάνει η μουσική με ρυθμό , τρέλα, ,κρουστά τύμπανα και Έγχορδα…!!!
Η ορχήστρα «Rebetien» είναι μια παρέα μουσικών ερμήνευσαν τραγούδια και σκοπούς από το ρεπερτόριο του ρεμπέτικου και της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, αλλά και νέες δικές τους συνθέσεις.

Έμφαση δίνεται στον φυσικό, ακουστικό ήχο των οργάνων, ο συνδυασμός των οποίων παραπέμπει με έναν τρόπο σε σμυρναίικη ορχήστρα του μεσοπολέμου αλλά και ανάλογα τις συνθήκες στις ορχήστρες των μεγάλων της Λαϊκής και παραδοσιακής μας μουσικής.


Ο Γιώργης Ξυλούρης(Ψαρογιώργης). και ο Κωστής ΑβυσσινόςΟι δυο καλλιτέχνες θα συμπράξουν με τη Μαρία Λούκα και τους ‘’Πύρηχος’’ σε ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις και τραγούδια αγαπημένα. Ο ‘’Ψαρογιώργης΄΄ της γνωστής οικογένειας των Ξυλούρηδων και ο Κωστής Αβυσσινός, γιος του μεγάλου βιολάτορα Αβυσσινού, έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στη κρητική σκηνή!
Η Μαρία Λουκά γνωστή ήδη από τις συνεργασίες της με τον Σ.Μάλαμα,τον Ν.Παπάζογλου, τον Δ.Σαββόπουλο κτλ. η Μαρία Λούκα τα τελευταία χρόνια ασχολείται ιδιαιτέρως με το παραδοσιακό ρεπερτόριο όλης της Ελλάδας πραγματοποιώντας συναυλίες και χοροστάσια, με βασικό συνεργάτη και συνοδοιπόρο τον σολίστα των πνευστών Γιώργο Ζαχαρουδάκη.






Τα συγχαρτήρια ανήκουν για ακόμα μια φορά στην μοναδική σχολή χορού του Δημήτρη Καπαράκη και το μουσικό σχήμα του Σωτήρη Χατζαντωνάκη !















Το μεγαλύτερο γεγονός του Καλοκαιριού! Ένα συναρπαστικό ραντεβού των ανθρώπων του πολιτισμού και της μουσικής! Μοναδικά μουσικά σχήματα σε ένα ατελείωτο ταξίδι, με ήχους, αρώματα και χρώματα από ολόκληρη την Ελλάδα ενώνονται με την αλμύρα της Μεσογείου και των χωρών της. Μουσικές που δε γνωρίζουν σύνορα και φτάνουν να μας συναντήσουν! Χοροί εκστατικοί, ήχοι αλλιώτικοι!

















Post Top Ad

.............