ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ


Σε πείσμα των καιρών η γοητευτική πόλη της ΣΗΤΕΙΑΣ, για μια ακόμη χρονιά υποδέχτηκε με την αστείρευτη φιλοξενία της μόνο όπως αυτή... ξέρει τους ήχους και τους καημούς των λαών της Μεσογείου. Παράδοση από όλο τον Ελλαδικό χώρο, Βαλκάνια - τσιγγάνικοι ρυθμο,ί μελωδίες της Δυτικής και Ανατολικής Μεσογείου, Αραβικός κόσμος, Μικρασία, νησιά του Αιγαίου, μουσική με θετική ενέργεια, τρέλα, ρυθμό, κρουστά τύμπανα και Έγχορδα, από το Παραδοσιακό στο Κλασσικό και από το Heavy Metal στο Λαϊκό, αυτοσχεδιασμοί τζάζ αλλά και ρεμπέτικα και Ελληνικά λαϊκά ακούσματα, θα είναι μερικά από τα φετινά μουσικά μας ταξίδια…






« Η (οι) Μουσική (οί) της φωτιάς» Τύμπανα και πυρσοί που τραγουδάνε! Χορεύει στον δρόμο του ΄΄Μεσογειακού΄΄, και καταλήγγει να ενώσει τις φωτιές και τους ήχους της, με τις δικές του μουσικές!
Γοητευμένοι από τη μουσική της καθ' ημάς Ανατολής ο Γιώργος Τσικαλάκης και ο Μανώλης Σφενδυλάκης είναι συνοδοιπόροι πάνω από 20 χρόνια στους ήχους και τους στοίχους της Μικρά Ασίας. Αναζητούν τις απλές γραμμές των ρομαντικών τραγουδιών και ακουσμάτων του παλιού καιρού. 
Το συγκρότημα “Al Mahabba” («αγάπη» στα Αραβικά) δημιουργήθηκε το 2003 με στόχο την ανάδειξη της πλούσιας αλλά άγνωστης τότε στη χώρα μας μουσικής παράδοσης του Αραβικού κόσμου… .
Τους "Al Mahabba" , αποτελούν οι: Nabil Al ayeg-τραγούδι, Περικλής Παντολέων-ούτι, Νεκτάριος Σταματέλος-νέυ,Εφη Ζαϊτίδου-κανονάκι, Φώτης Μυλωνάς-μπάσο, Γιάννης Χρήστου-αιγυπτιακή τάμπλ


Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΝΑΚΗ και οι Buzz Bastardz έστησαν μουσικό χαρμάνι, με ήχους και ρυθμούς παραδόσεων, τραγούδια διαφορετικών χωροχρόνων και δίνουν το δικό τους πληθωρικό, πολύμορφο στίγμα με πρωτότυπες συνθέσεις. Bαλκανικοί ρυθμοί, δρόμοι ανατολής, μελωδίες της Μεσογείου, αναμειγνύονται με jazz αρμονία, crossover αυτοσχεδιασμούς, βοκαλισμούς, δημιουργώντας συναισθήματα, ατμόσφαιρες, εικόνες που εναλλάσσονται διαρκώς... Δυνατές ερμηνείες, μουσικές αταξίες από μία ετερόκλητη Band…Gang!!!









Post Top Ad

.............