ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΚΑΙ ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΚΑΙ ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ


 Το ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 και ώρα 21.30, στο Κηποθέατρο «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» αφιέρωμα στους  θρύλους του ελληνικού τραγουδιού, ΜΠΘΙΚΩΤΣΗ -  ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ - ΞΥΛΟΥΡΗ, με τη μουσική παράσταση της Άννας Μπιθικώτση «Η μεγάλη συνάντηση».
 Οι τρεις από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του ελληνικού τραγουδιού ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ  & ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ μέσα από το σενάριο που συνέγραψε η λογοτέχνης Άννα Μπιθικώτση, μια νύχτα που «πήραν άδεια» από τις Πύλες του Παραδείσου, σεργιανούν μ’ ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα στη γη για να συναντήσουν τραγούδι το τραγούδι, μνήμη τη μνήμη, τη ζωή τους όλη…
Επτά καλλιτέχνες, δύο χορωδίες, τρία χορευτικά σύνολα και έξι μουσικοί επί σκηνής, σε μία παράσταση υψηλής αισθητικής με αφορμή τη σκυταλοδρομία Αλληλεγγύης και Στήριξης για το ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ SOS ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.
Η Άννα Μπιθικώτση που ξεχωρίζει για το ταλέντο και την προσωπική της γραφή, συνυπάρχει επί σκηνής μέσα  από τις λυρικές αφηγήσεις της με τον Ηλία Κλωναρίδη, έναν από τους σπουδαιότερους τραγουδιστές αλλά και με δύο εξίσου σημαντικούς σύγχρονους ερμηνευτές: τον εξαίρετο Σωτήρη Δογάνη και το Γιάννη Κρητικό (από το Your Face Sounds Familiar) στους δρόμους της κοινής αισθητικής και του ονείρου. Μαζί τους τραγουδούν η Αντιγόνη Μπούνα και η Ιωάννα Καρανίκα.  Στις δραματοποιημένες αφηγήσεις συμμετέχει η ηθοποιός – σκηνοθέτης, Σοφία Δερμιτζάκη.
Η Λαϊκή Ορχήστρα «ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ» υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Στρατηγού, η Μικτή – Παιδική & Νεανική Χορωδία Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης » υπό τη διεύθυνση της μαέστρου , Λένας Χατζηγεωργίου και τα Χορευτικά Σύνολα του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους συνδέοντας γλυκά εποχές, ήχους και συναισθήματα.
Δεκάδες πρόσωπα σε όλους τους ρόλους μιας μουσικής παράστασης συστήνουν μαζί ένα μουσικό δρώμενο, μέσα από τραγούδια που ταξίδεψαν στην αθανασία ο Γρηγόρης, ο Στέλιος και ο Ψαρονίκος, ντυμένα περίτεχνα και ευρηματικά με ιστορικές μνήμες και προβολή ντοκουμέντων από τη ζωή και το έργο τους.
 ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ
Ηλίας Κλωναρίδης, Σωτήρης Δογάνης, Γιάννης Κρητικός,
Αντιγόνη Μπούνα, Ιωάννα Καρανίκα
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
- Άννα Μπιθικώτση: Δραματοποιημένη αφήγηση, σενάριο, επιμέλεια
- Λαϊκή Ορχήστρα «ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ»
υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Στρατηγού
- Μικτή – Παιδική & Νεανική Χορωδία Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου
υπό τη διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου
- Σοφία Δερμιτζάκη: ηθοποιός – σκηνοθέτης
- Χορευτικά Σύνολα του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου
- Αθηνά Αβούρη : Σκηνοθεσία παράστασης, επιμέλεια video προβολής
Η εκδήλωση  τελεί υπό την αιγίδα της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ & του ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΟΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Πρώτο μέρος
Οι λυρικές αφηγήσεις της Άννας «ταξιδεύουν» τον θεατή σε ένα της όνειρο μια νύχτα μαγική που συναντά  σ΄ ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα τον Στέλιο, το παιδί από το Πόντο, τον Ψαρονίκο, το αγόρι από τα μαρτυρικά Ανώγεια και τον ακριβό της  πατέρα Γρηγόρη, τον φτωχό υδραυλικό από το Περιστέρι, που πήραν άδεια από τις Πύλες του Παράδεισου για να ξαναζήσουν «τη ζωή τους όλη» μόνο για δυο ώρες στις γειτονιές της γης. Για να  πάνε στα «μικρά κι ανήλιαγα στενά της φτωχογειτονιάς τους» για να συναντήσουν εκεί το «παλικάρι απ’ τα Σφακιά», της «Γερακίνας το γιο» «Το μερτικό από τη χαρά», τον «ήλιο της Δικαιοσύνης». Για να τραγουδήσουν μαζί με το «Χελιδόνι της άνοιξης το ακριβό» «Αυτό τον κόσμο τον καλό τον χιλιομπαλωμένο»…
Τα δικά τους τραγούδια που τους τοποθέτησαν στο Πάνθεον των Αθανάτων, αποδίδονται  από καταξιωμένους ερμηνευτές πλαισιωμένους από εξαίρετους μουσικούς και Χορωδίες.
Δεύτερο μέρος
Προβάλλονται σε βίντεο οπτικοακουστικά ντοκουμέντα με τραγούδια στις αυθεντικές ερμηνείες των ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ, ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ & ΝΙΚΟΥ ΞΥΛΟΥΡΗ.  Μεταξύ αυτών: «Το μερτικό», «Μάτια Βουρκωμένα», «Καυγάδες με το γιασεμί»
Την προβολή των τραγουδιών θα συνοδέψουν ζωντανά χορευτικά σύνολα
_____________________________________________________________
Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 και ώρα 21.30, Κηποθέατρο «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ»
Είσοδος 7 ευρώ (μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια θα διατεθούν στο Παιδικό Χωριό SOS Ηρακλείου)
Προπώληση εισιτήριων: Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» - &  Αεράκης  - Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι «Σείστρον»  (Κοραή 14, Ηράκλειο)

Post Top Ad

.............