ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡ ΤΑΜΕΙΟΥ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡ ΤΑΜΕΙΟΥ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΩΝ

Στα χέρια του “υπερ- ταμείου” περνούν τυπικά οι Τάφοι των Βενιζέλων μετά την τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή αναφορικά με τα ακίνητα του Ε.Ο.Τ. Δήμος και Αντιπεριφέρεια πάντως εκτιμούν ότι πρόκειται για τυπικό θέμα καθώς η παραχώρηση έχει συμφωνηθεί, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα η μετεγγραφή του ακινήτου.


Συμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε χθες ο υπουργός Οικονομικών, μεταβιβάζονται στην ΕΤΑΔ (το λεγόμενο Υπερταμείο) και τα τουριστικά ακίνητα, κυριότητας Ε.Ο.Τ. -τα οποία ούτως ή άλλως εκμεταλλεύεται η ΕΤΑΔ ως έχουσα την επικαρπία αυτών έτσι ώστε όλα τα προσφερόμενα προς αξιοποίηση ακίνητα να τελούν υπό ενιαίο καθεστώς.
Ως περιουσία του Ε.Ο.Τ. στα Χανιά ορίζεται η περιοχή των Τάφων των Βενιζέλων καθώς, αν και είχε ανακοινωθεί η παραχώρησή τους στον Δήμο Χανίων, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η μετεγγραφή των ακινήτων. Αντίθετα “γλύτωσαν” οι Αγιοι Απόστολοι και η πισίνα του “Ξενία” καθώς, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, στις περιπτώσεις αυτές έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.



ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣ & ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Τόσο ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, εκτίμησαν ότι πρόκειται για τυπικό ζήτημα, δεδομένου ότι εκκρεμεί απλά η μετεγγραφή του
ακινήτου. Αμφότεροι πάντως τόνισαν ότι από σήμερα θα δουν τι ακριβώς ισχύει και τι χρειάζεται για να επισπευστεί η διαδικασία παραχώρησης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2011, ο τότε υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος είχε δεσμευτεί για την παραχώρηση του χώρου στον Δήμο Χανίων.


Πηγή

haniotika-nea.gr

Post Top Ad

.............