ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ 7ου ΓΥΜΑΝΣΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΣΑΜΠΙΟΝΑΡΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ 7ου ΓΥΜΑΝΣΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΣΑΜΠΙΟΝΑΡΑ


Στην Πύλη “Sabbionara” λειτούργησε από την Παρασκευή 24 ως την Κυριακή 26 Ιουνίου, έκθεση φωτογραφίας των μαθητών του 7ου Γυμνασίου στο πλαίσιο του Προγράμματος “Χανιά, μία πόλη, τρεις θρησκείες, τέσσερις πολιτισμοί ”.
Σαράντα φωτογραφίες των μαθητών του προγράμματος, προσπάθησαν να αποτυπώσουν την ομορφιά και τη διαφορετικότητα των λατρευτικών μνημείων της παλιάς πόλης.


Μνημεία μοναδικά όπως ο Αγιος Νικόλαος της Σπλάντζιας με τον μιναρέ να σώζεται δίπλα στο καμπαναριό, ο Αγιος Ρόκκος ο προστάτης κατά της πανούκλας, το υποβλητικό εσωτερικό των Αγίων Αναργύρων, αλλά και η Παναγία των Θαυμάτων και το Τζαμί του Χασεκί Μεχμέτ Αγά φωτογραφήθηκαν από τα παιδιά.
Τα πλάνα είναι ευρηματικά, όπως τόνισε ο επιμελητής της έκθεσης Γιάννης Κλουβιδάκης, και αναδεικνύουν τις λεπτομέρειες των μνημείων και βοηθούν να απολαύσουμε την αισθητική αρτιότητά τους.




Υστερογοτθικές αψίδες, μεγαλόπρεπα ερείπια από τα μεγάλα συγκροτήματα των καθολικών Μονών, καμαροσκέπαστες στοές που υπήρξαν κελιά των μοναχών αποτέλεσαν αντικείμενο φωτογράφισης. Τα μαρμάρινα μιχράμπ των τζαμιών, το υποβλητικό εσωτερικό της Συναγωγής Ετζ Χαγιίμ, αλλά και το σχεδόν αέρινο Κιουτσούκ Χασάν Τζαμί ανέδειξαν με μοναδικό τρόπο τις επιρροές διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών στα λατρευτικά μνημεία της πόλης μας.

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ 7ου ΓΥΜΑΝΣΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΣΑΜΠΙΟΝΑΡΑ ΕΩΣ ΤΙΣ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ

Post Top Ad

.............