ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΣΕ ΜΙΑ ΚΡΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΒΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΑΡΑΚΙΝΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΙΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΣΕ ΜΙΑ ΚΡΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΒΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΑΡΑΚΙΝΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΙΑ


Σας περιμένουμε, σήμερα Σάββατο 18 Ιουνίου 2016, στους Στάβλους του Σαραντικού (Ρογδιά Ηρακλείου) να περάσουμε μια όμορφη βραδιά με Κρητική παραδοσιακή μουσική!



Το σχήμα παραδοσιακής μουσικής του Μανώλη Παπαδάκη, του Μανώλη Μοσχάκη και του Γιάννη Λιναρδάκη προάγει έντονα σκοπούς, τραγούδια και χορούς που για διάφορους λόγους έχουν ατονίσει και ξεχαστεί από το σημερινό χοροστάσι!

Σε κάθε εμφάνιση του, το μουσικό σχήμα παρουσιάζει τα περισσότερα μουσικά όργανα που χρησιμοποιούνται στην Κρητική μουσική παράδοση, όπως η λύρα, το βιολί, η βιολόλυρα, το λαγούτο, το μαντολίνο, η κιθάρα, το σφυροχάμπιολο και το νταούλι σε διάφορες ζυγές. Δηλαδή με συνδυασμούς που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι των περισσότερων περιοχών της παλιάς Κρήτης.



Οι κοντυλιές έχουνε πάντα τον πρώτο λόγο διότι τα βιώματα και των τριών καλλιτεχνών προέρχονται κυρίως από τις επαρχίες Ιεραπέτρας και Σητείας, όπου κυριάρχησε και κυριαρχεί αυτό το μουσικό είδος.

Το μουσικό ταξίδι συνεχίζεται συνήθως σε αρκετά μέρη της Κρήτης και κάποιες φορές φτάνει και σε τόπους όπως η Πελοπόννησος, η Ήπειρος, η Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου. Το μουσικό σχήμα εκτός από παλιές, αναπαράγει και νεότερες συνθέσεις Κρητών καλλιτεχνών οι οποίες διατηρούν ενδιαφέρον!




Κρατήσεις 6944 632931





Post Top Ad

.............