ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ

Με τον γενικό τίτλο “Ταξιδεύοντας… Ισπανία” θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης, που διοργανώνει το Μουσείο Καζαντζάκη, από τις 12 έως τις 17 Ιουλίου.
Πρόκειται για ένα πρωτότυπο πολιτιστικό πολυθεματικό εξαήμερο, σε Ηράκλειο και Μυρτιά, βασισμένο στα ταξιδιωτικά κείμενα του μεγάλου συγγραφέα, που το φετινό καλοκαίρι εγκαινιάζεται με μία χώρα, η οποία επέδρασε καταλυτικά στη ζωή και το έργο του.


Το Φεστιβάλ “Ταξιδεύοντας… Ισπανία” συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και τον δήμο Αρχανών-Αστερουσίων, και τελεί υπό την αιγίδα της ισπανικής Πρεσβείας. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, περιλαμβάνει καθημερινά ενότητες για παιδιά, από τις 18:00 έως τις 20:00, στο πλαίσιο των οποίων οι μικροί επισκέπτες θα διασκεδάσουν με παραδοσιακά ισπανικά παιχνίδια, εργαστήρια κεραμικής και εικαστικών, αφήγηση παραμυθιού, παιδικό θέατρο και κινηματογραφικές προβολές.
Επίσης, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα λειτουργεί η υπαίθρια έκθεση-διαδρομή “Ταξιδεύοντας”, όπου ο επισκέπτης, περιδιαβαίνοντας τα ειδικά διαμορφωμένα σοκάκια γύρω από το Μουσείο, θα γνωρίσει σημαντικές στιγμές της ισπανικής ιστορίας και κουλτούρας, μέσα από ένα ταξίδι στον χρόνο και τον χώρο (φιλόσοφοι – τοπίο -ισπανική ψυχή – εμφύλιος – Ελ Γκρέκο). Στους ίδιους χώρους θα εξελίσσονται καθημερινά χοροθεατρικά δρώμενα εμπνευσμένα από τις διαφορετικές όψεις του ισπανικού εμφυλίου.





Post Top Ad

.............