ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ... ROMA ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ... ROMA ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ




Το τσίρκο το ξέρουμε όλοι.
Κάποια στιγμή είτε από κοντά είτε από μακριά (τηλεόραση), έχουμε δει  τους  κλόουν, τους ταχυδακτυλουργούς, τους ακροβάτες.
Το τσίρκο ΡΟΜΑ ήρθε στην πόλη του Ηρακλείου και θα παραμείνει για 1 μήνα.
Επωφελήθηκα της ευκαρίας της παρουσίασης του στην πόλη μας και πήρα τα παιδιά μου να πάμε να το δούμε και να απολαύσουμε το πρόγραμμα του. Με 2 παραστάσεις την ημέρα απο τις 7 έως τις 9 και απο τις 9 το βράδυ έως τις 11 το βράδυ.
έτσι τουλάχιστον γράφουν οι αφίσες που έχουν κατακλύσει την πόλη.
Απογοητευτήκαμε όμως και διαπιστώσαμε όχι μόνο εγώ και τα παιδιά  αλλά και πλήθος δυσαρεστημένου κόσμου ότι η παράσταση με ότι περιεχόμενο περιείχε κράτησε μόλις 40 λεπτά.


Το τσίρκο χωρίς κλόουν και κωμικούς είναι μισό τσίρκο. Τα αστεία τους ρούχα και το βαμμένο πρόσωπο μας προδιαθέτουν ότι δεν θα κάνουν τίποτα σοβαρό, ούτε  τρομακτικό, ούτε καν επιτυχημένο. Γιατί σκοπός τους είναι να μας κάνουν να γελάσουμε. Το χιούμορ τους είναι οπτικό, δηλαδή στηρίζεται σε πράξεις και όχι σε λόγια.  Λόγια που η κακή ακουστική δεν σου επέτρεπε να ακούσεις. 
Ενα τσίρκο χωρίς ταχυδακτυλουργούς, χωρίς γέλιο, χωρίς χρώματα, χωρίς πρόγραμμα. με ήρωες της εποχής FROZEN, SPIDERMAN MΠΟΜΠ Ο ΣΦΟΥΓΑΡΑΚΗΣ που τους υποδυόταν το προσωπικό - συντελεστές του τσίρκου και που μοναδικός τους σκοπός ήταν η αναμνηστική φωτογράφιση κάποιου κόστους.
Στενοχωρήθηκα με την επίσκεψη μου στο τσίρκο που δεν είχα ονειρευτεί ποτέ μου. Ενιωσα άβολα στο τσίρκο της περιγραφής μου και των αναμνήσεων μου, που δεν αντίκρισαν τα παιδιά μου.
Πόσο άσχημο είναι να ακούς ανθρώπους να λένε κρίμα τα χρήματα που δώσαμε και να σηκώνονται να φεύγουν.
Το πουλάκι ΤΣΙΟΥ που χορεύτηκε απο όλα τα παιδιά μετά απο κάλεσμα του κλόουν αποτελεί το πρόγραμμα της παράστασης που πληρώσαμε για να δούμε.
Ανιματέρ σε παιδικά γενέθλια που απασχολούν τα παιδιά έμοιαζε.
Λίγο πολύ όλοι ή ίσως οι περισσότεροι έχουμε πάει σε τσίρκο τις εποχές που επιτρεπόταν τα ζώα.
Η πρώτη χώρα στην Ευρώπη και δεύτερη στον κόσμο που απαγορεύει τα τσίρκο με ζώα είναι πλέον η Ελλάδα. Το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε το νομοσχέδιο για την προστασία των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς, το οποίο απαγορεύει τη λειτουργία τσίρκων με ζώα καθώς και κάθε είδους παραστάσεις και θεάματα με ζώα.




Η απαγόρευση των τσίρκο με ζώα στην Ελλάδα αποτελεί μεγάλη επιτυχία για το κίνημα κατά της κακοποίησης των ζώων. Παράλληλα, και στον υπόλοιπο κόσμο γίνονται βήματα προς την ίδια κατεύθυνση.
Εχετε δει τις τίγρεις να περνούν μέσα από κύκλους με φωτιά ή τους ελέφαντες να ισορροπούν πάνω στο ένα πόδι;   Στο τσίρκο βλέπεις ένα φαντασμαγορικό θέαμα με χρώματα, μουσική και όμορφα ζώα. Αλλά τα ζώα του τσίρκο δεν σκέφτονται έτσι. Ονειρεύονται να ζήσουν ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον παρά να περνούν τη ζωή τους σε στενά κλουβιά.
Πολλά τσίρκο διανύουν χιλιάδες χιλιόμετρα κάθε χρόνο. Ο καθένας ξέρει πόσο ενοχλητικά είναι τα μακρινά ταξίδια. Μπορείς λοιπόν να φανταστείς πως νιώθουν τα ζώα όταν ταξιδεύουν σε στενά και κρύα κλουβιά.
Για να μάθουν τα ζώα να κάνουν τα νούμερά τους, τα χτυπούν με μαστίγιο ή τα δέρνουν συνεχώς. Έτσι κάνουν συχνά νούμερα ηλίθια και επικίνδυνα απλά γιατί φοβούνται ότι θα τα δείρουν ή θα τους κάνουν κακό.














ΦΙΛΙΚΑ ΕΝΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΣΑΣ
Γ.Β

Post Top Ad

.............