MATALA FESTIVAL 2016 ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

MATALA FESTIVAL 2016 ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ

 MATALA FESTIVAL 2016 το τριήμερο 17/18/19 Ιουνίου, έχουν αρχίσει και γίνονται γνωστά.
Μετά την ανακοίνωση των καλλιτεχνών της Παρασκευής όπου θα σηματοδοτήσουν την έναρξη του Φεστιβάλ, τη σκυτάλη παίρνει το line up του Σαββάτου.  Αγαπημένοι καλλιτέχνες και μοναδικά συγκροτήματα θα βρεθούν το βράδυ του Σαββάτου στο Cave Stage του φεστιβάλ προσφέροντας στιγμές ξεγνοιασιάς και διασκέδασης, σε ένα μουσικό πάρτι που θα κρατήσει μέχρι το πρωί. 


Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016 – 1η ΜΕΡΑ “MATALA FESTIVAL 2016”

Φίλιππος Πλιάτσικας

"Με αφορμή την κυκλοφορία του δίσκου "Ενας ολοκαίνουργιος κόσμος" που είναι φόρος τιμής στον ήχο που είχα πάντα μέσα μου από μικρός, κάνω μια αναδρομή στα χρόνια από το 1987 που πρωτοφτιάχτηκε σε ένα παλιό πέτρινο σπίτι στο Μενίδι η μπάντα που αργότερα ονομάστηκε Πυξ Λαξ μέχρι και σήμερα. Έτσι για τα επόμενο διάστημα θα ταξιδεύω παρέα με όλες εκείνες τις μου-σικές και τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω απ΄ αυτές και με μεγάλωσαν. Αυτό που κάποια στιγμή ονομάστηκε:
 Το Rock της Δυτικής όχθης !!!
 Εκτός λοιπόν από τα τραγούδια των Πυξ Λαξ και της προσωπικής μου πορείας θα έχουνιδιαίτερη θέση τραγούδια και άλλων μουσικών συνοδοιπόρων,, διασκευασμένα με τον ήχο που ξεκίνησε λίγο πριν τη δεκαετία του ’90 κι έφτασε μέχρι σήμερα αναπνέοντας κι αλλάζοντας χω-ρίς να χρειάζεται συνθήματα φτιαγμένα με photoshop για να υπάρχει”.



Koza Mostra

Οι εκρηκτικοί Koza Mostra είναι το δεύτερο συγκρότημα το οποίο ανακοινώθηκε επίσημα και θα συμμετέχει στο Matala Beach Festival 2016. Μυστικό της μεγάλης επιτυχίας των Koza Mostra αποτελεί το εξαιρετικό πάντρεμα διαφορετικών μουσικών ρευμάτων. Ska, Balkan, Rock, Punk, Indie, ακόμη και ρεμπέτικα του μεσοπολέμου, πλέκονται μοναδικά μεταξύ τους από μία μπάντα που δεν απέχει πολύ από το τα χαρακτηριστεί κορυφαία.
Αυθεντικότητα, εξωστρέφεια, αγώνας… μουσική που χτυπάει πρώτα στην καρδιά και μετά στα αυτιά. Αυτή είναι η φιλοσοφία των Koza Mostra, αυτός είναι και ο τρόπος ζωής τους. Οι Koza Mostra συμμετείχαν στον 58η διαγωνισμό της Εurovision στο Μάλμε της Σουηδίας όταν και κατέκτησαν την τιμητική έκτη θέση.

Αυτή τη μοναδική παράσταση μην την χάσετε

Billi Merziotis & After Hours

Οι After Hours είναι ένα μουσικό project που δημιουργήθηκε από την αγάπη για τα blues και τη rock.Από την Etta James στην Janis Joplin και από τους Free στον αγαπημένο καλλιτέχνη Gary Moore,του οποίου το ομώνυμο album «βάφτισε» και την μπάντα.
Κάθε μουσικός-μέλος έχει διαγράψει τη δική του μακρόχρονη πορεία στο χώρο της μουσικής.Από τη δημιουργία τους το 2013 ομως,οι After Hours έχουν να απαριθμήσουν πολλές και σημαντικές εμφανίσεις (Κύτταρο,Αρχιτεκτονική μουσική σκηνή,Ηarley Davidson club Hellas),καθώς και τη συμμετοχή τους σε φεστιβάλ (Νο Remorse Festival,Γιορτή μπύρας Σ.Ε.Φ)
Μεταξύ των άλλων τους αρέσει να «ηλεκτρίζουν» το κοινό με διασκευές από Led Zeppelin,Jimi Hendrix και Stevie R.Vaughan.Στόχος κάθε εμφάνισης είναι η ταύτιση με τις θρυλικές εκτελέσεις των καλλιτεχνών των οποίων η προσωπικότητα και το έργο μείναν αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου.
Oι After Hours είναι οι :
Ειρήνη Μωβιά - φωνή
Βασίλης Μερζιώτης - κιθάρα/φωνή
Διονύσης Παξινός - τύμπανα
Αλέξανδρος Σταύρακας - μπάσο



Soul Fire

Το τραγούδι του Lee ''Scratch'' Perry, Soul Fire, υπήρξε το σημείο αναφοράς για την δημιουργία της Reggae μπάντας ''Soul Fire'', από τον συνθέτη και τραγουδιστή Βασίλη Σαββόπουλο - γνωστό και ως Jah Smiley -, στις αρχές του '90. Με τις ζωντανές τους εμφανίσεις τα τελευταία 23 χρόνια, στο Μύλο, στο Block 33(Υδρόγειος),στο 1ο και 2ο Rastavibe Festival, στο River Party το '96, στο ΑΝ Club σε μια κοινή εμφάνιση με τον Mad Professor 2005 και σε διάφορα άλλα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικου όπως The big big reggae party in Sofia (Βουλγαρια) και Ostroda Reggae Festival (Poland) summer 2007.
Το 2004 βρίσκει τους Soul Fire σε ανοδική πορεία για την καριέρα τους, καθ'ότι η συνεργασία τους με τον διάσημο παραγωγό Mad Professor και τη δισκογραφική εταιρία Music Kitchen, αποφέρει ένα εξαίρετο δισκογραφικό αποτέλεσμα. Το album πλαισιώνουν διάσημοι καλλιτέχνες όπως ο drummer Sinclair - ενεργό μέλος της μπάντας του Lee ''Scratch'' Perry, ''Robotics'' - , η Aisha, η Cofi και ο Mafia στα πίσω φωνητικά και ο MC Fredi Kruga στο Cool runnings.Το πρώτο Ep των Soul Fire κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2004 με τίτλο''The Outtake Mixes'' και το Lp "Soul Fire" κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2005. Τον Μάιο του 2013 κυκλοφόρησε ένα single με τιτλο ''Rasta People We Are '' και τον Ιούλιο του 2013 κυκλοφόρησε το δεύτερο Lp με τίτλο ''Wake Up Your Lion '' μια ανεξάρτητη παραγωγή του Jah Smiley που ηχογραφήθηκε στα Soul Fire studios και Dope studios στην Θεσσαλονίκη και κατόπιν το mix ολοκληρώθηκε στα Underground dub studios του Professor Skank στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.


Alone Together

Alone Together Band was formed in 2012, as a result from the breaking of Arrapao Midnight band,that was touring around the island of Crete and Greece & very well known around the Blues Rock scene....
Alone Together are now partecipating at the Matala Beach Festival for the 4th time,playing a raw 60's 70's Blues Rock that you won't forget,
such as Jimi Hendrix,ZZ Top,Ten Years After,Cream etc
as well they had the occasion to play with many different good Musicians, such as Ufo Walter from the Randy Hansen Band,Maxi Suhr a great Jazz Drummer very well known on the Scene,Jonathan Colombo a superb Dobro player,Phillip Perkman a Great guitar player from Innsbruck & Many other Friends around Europe....
In winter 2014 and 2015 the Band also toured in Austria, Germany & Switzerland as the band has been requested to play in Europe by many Friends &Tourist that saw the band playing in Matala & around Crete.
This year Proud to open the 3 days festival on Friday 17th of June
So try to be all there!!!
 Alone Together are:
Luigi Sirianni : Vocals & Lead Guitar
Ari Terzakis : Vocals & Bass Guitar
Vassilis Kaliampetsos : Vocals & Drums



Σάββατο 18 Ιουνίου 2016 – 2η ΜΕΡΑ “MATALA FESTIVAL 2016”
Crossroads
 Με εμφανίσεις σε δημοφιλή Φεστιβάλ αλλά και συναυλίες σε ολόκληρη την Κρήτη, οι Crossroads έρχονται για 4η χρονιά στη σκηνή των Ματάλων για να χαρίσουν δυνατές στιγμές με μουσικές από το κλασσικό rock των 60s και 70s και το hard rock και heavy metal των 90s. Με μοναδικές διασκευές τραγουδιών θρυλικών συγκροτημάτων όπως scorpion, deep purple, whitesnake καθώς και του bon jovi θα δώσουν στους φίλους της rock μουσικής μια αξέχαστη εμπειρία.

Kulamacus The Band
Πέντε πολύ καλοί φίλοι και μουσικοί με πολύ θετική ενέργεια και ακόμα πιο πολύ όρεξη έρχονται στα Μάταλα και μας προσκαλούν να διασκεδάσουμε μαζί τους σε ρυθμούς swing, jazz και latin. Παράλληλα, θα ερμηνεύσουν τραγούδια από την πρώτη τους προσωπική δουλεία “Ίδιο Υλικό” προσφέροντας διασκέδαση και πολύ κέφι.

Sgt. Pepper΄s (Beatles Tribute Band)
Η αγάπη πέντε έμπειρων μουσικών για το σπουδαιότερο συγκρότημα όλων των εποχών, τους Beatles, στάθηκε η αφορμή για την δημιουργία του συγκροτήματος. Σε μια προσπάθεια να καλύψουν το πολύπλευρο έργο των Beatles, παρουσιάζουν στιγμές από τα άλμπουμ του θρυλικού συγκροτήματος ερμηνεύοντας αξέχαστες επιτυχίες όπως “She Loves You”, “Twist and Shout”, “All You Need is Love” και πολλές άλλες. 

Onirama
Ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπητά ποπ συγκροτήματα στην χώρα μας θα βρίσκεται το Σάββατο το βράδυ στο Cave Stage των Ματάλων. Οι Onirama θα ερμηνεύσουν αγαπημένα κομμάτια από την προσωπική τους συλλογή ενώ παράλληλα θα ερμηνεύσουν και διασκευές ελληνικών και ξένων τραγουδιών. Γεμάτοι ενέργεια, όρεξη και πολύ διάθεση, οι Onirama μας υπόσχονται ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι.

Tonis Sfinos
 Μέσα από ένα φαντασμαγορικό show γεμάτο τραγούδι και χορό, ο Tonis Sfinos θα είναι και φέτος στα Μάταλα για να εκτοξεύσει το κέφι μας στα ύψη. Μαζί του θα βρίσκονται οι μοναδικοί Playmates όπου θα ερμηνεύσουν αξέχαστες επιτυχίες των 60s, 70s και 80s ενώ η τσαχπίνα παιχνιδιάρα Λόλα και η δίμετρη καραμελένια Μόνικα θα κελαηδούν χαρωπά μαζί τους. Ο άνθρωπος που το όνομα του έχει συνδεθεί με το Φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να λείπει και σας προσκαλεί σε ένα ξέφρενο πάρτι.

MATALA FESTIVAL 2016 ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ

Post Top Ad

.............