ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΜΑΡΙ ΠΕΔΙΑΔΑΣ Η ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΝ Σ ΑΓΑΠΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΣΟΥ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΜΑΡΙ ΠΕΔΙΑΔΑΣ Η ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΝ Σ ΑΓΑΠΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΣΟΥ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ


Έντονη ήταν η παρουσία του χωριού ΣΜΑΡΙ ΠΕΔΙΑΔΑΣ στη Διημερίδα πολιτισμού : «Αν σ’ αγαπά ο τόπος σου σε θέλει ο κόσμος όλος…» , που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 στο Καστέλλι.



Ο κ. Σταύρος Τσιριγωτάκης με την εισήγηση του: «Το Σμαριανό εμπόριο», παρουσίασε τον τρόπο επιβίωσης των Σμαριανών τον περασμένο αιώνα και εντυπωσίασε το ακροατήριο με τα δεκάδες τεκμήρια που εξέθεσε.
Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σμαρίου κ. ΛαγουδιανάκηςΕμμανουήλ με την παρουσίασή του: «Να ξαναγινόμαστε πάλι πιτσιρίκοι-παιχνίδια στο Σμάρι στη δεκαετία του ‘60», ταξίδεψε τους παρευρισκομένους σε αλλοτινές εποχές. Παρουσίασε με λόγια και εικόνες παλιά παιχνίδια και πρόβαλλε βίντεο της αναβίωσης των παιχνιδιών αυτών τον περασμένο Φεβρουάριο στην πλατεία του χωριού, με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.



Τέλος, η αρχαιολόγος κ. Δέσποινα Βαλιάνου με το θέμα: «Η παλαιοανακτορική Ακρόπολη Σμαρίου», παρουσίασε τον αρχαιολογικό πλούτο του χωριού μας. Μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους τις επιστημονικές της γνώσεις πάνω στην ανασκαφή και παρουσίασε μια άριστη επιστημονική εργασία, η οποία δυστυχώς δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης από την πολιτεία και τους θεσμούς της.






Post Top Ad

.............