ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΥΡΙΣΤΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΥΡΙΣΤΑ


Άνοιγμα της 2ης φάσης της εκστρατείας με τίτλο «Ευαισθητοποίηση νεολαίας για την υγιεινή, γευστική και πολιτιστική αξία του Ελαιολαδου»  προς  στους ξένους Τουρίστες και στα παιδιά τους, επιχειρεί ο ΣΕΔΗΚ, με πρόσκληση που απευθύνει προς τις Ξενοδοχειακές επιχειρησεις της Κρήτης μέσω των Ενώσεων Ξενοδόχων στους Νομούς Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου.
Η εκστρατεία  αυτή που   οργανώνεται από τον ΣΕΔΗΚ και τον «Παγκόσμιο Οργανισμό Ελαιοκομίας» σε συνεργασία με Δήμους , Σχολεία και Τουριστικές Επιχειρήσεις της Κρήτης,  έχει ήδη ολοκληρώσει την 1η φάση της η οποια απευθυνοταν σε παιδια Σχολειων της Κρητης.




 Στα πλαίσια της φασης αυτής πραγματοποιήθηκαν 8 μεγάλες εκδηλώσεις κατά τις οποίες παρουσιαστήκαν θεατρικά και αλλά δρώμενα  σχετικά με την Ελια και το Λάδι από παιδιά καθώς και   σύντομες εισηγήσεις  από ειδικούς προς τους γονείς.
 Η επιτυχία των εκδηλώσεων ήταν  σημαντική  όπως φάνηκε από την αθρόα συμμετοχή παιδιών και γονέων (200-500 ανά εκδήλωση)  αλλά και από το ενδιαφέρον και την απήχηση που είχαν.
Στην 2η φάση ο ΣΕΔΗΚ  επιχειρεί προσέγγιση προς τα παιδιά των ξένων  τουριστών της Κρήτης και με έγγραφο του μέσω των Συλλόγων και Ενώσεων   Ξενοδόχων Κρήτης προσκαλεί τις Ξενοδοχειακές επιχειρησεις  που επιθυμούν να συμμετάσχουν.
Η δράση αυτή περιλαμβάνει   δωρεάν προσφορά   στα παιδιά των Τουριστών  έντυπου και  ψηφιακού  υλικού που έχει παραχθεί  στην Αγγλική γλώσσα, μέσω των Ξενοδοχείων.
Το έντυπο υλικό  περιλαμβάνει  δυο βιβλία  που  απευθύνονται το ένα σε  μικρά παιδιά (5-8) ετών  και έχει τίτλο «Παιχνίδια με την Ελιά»  ενώ  το άλλο απευθύνεται  σε μεγαλύτερα παιδιά Δημοτικού η και πρώτων τάξεων Γυμνάσιου και έχει τίτλο «Στους δρόμους της Ελιάς».     
Το ψηφιακό υλικό περιλαμβάνει   ηλεκτρονικά  βιβλία (e-book) και   διαδικτυακά εκπαιδευτικά παιχνίδια που προσφέρονται διαδικτυακά και σε CD.
Το  περιεχόμενο των βιβλίων αυτών είναι αρκετά χρήσιμο και ελκυστικό τόσο για τα ίδια τα παιδιά όσο και για τους γονείς τους,  γιατί παρέχει την ευκαιρια για μια δημιουργική διασκέδαση στα μικρά παΐδια και  μια  χρήσιμη και  ελκυστική  ενημέρωση στα μεγαλύτερα.
    Η προσφορά του υλικού αυτού στα παιδιά των ξένων τουριστών προτείνεται να γίνει από   Ξενοδοχειακές επιχειρησεις  που θα θελήσουν να συνεργαστούν με την τοποθέτηση ενός μικρών stands   στην Reception  η σε  άλλο κατάλληλο χώρο του Ξενοδοχείου το οποιο θα παραδώσει σε αυτές ο ΣΕΔΗΚ μαζί με ένα  αριθμό  βιβλίων και άλλων εντύπων που συνοδεύονται με  δελτία παραλαβής που θα πρεπει  να συμπληρώνονται  από τους ενδιαφερομένους τουρίστες.
Τα Δελτία παραλαβής περιέχουν τα  στοιχειά του ενδιαφερομένου γονέα (ονοματεπώνυμο,  πόλη, χώρα και   e-mail)   ώστε να είναι δυνατή η επικοινωνία μαζί του  και στην συνέχεια για   εκτίμηση των εντυπώσεων και παρατηρήσεων του.
Στο έγγραφο ο ΣΕΔΗΚ παραθέτει  και σύντομη αναφορά στους στόχους και τις δράσεις του προγράμματος και καλεί τους τις Ξενοδοχειακές μονάδες που επιθυμούν να εκδηλώσουν  το ενδιαφέρον τους αποστέλλοντας τα  στοιχεία τους  (όνομα, δ/νση, τηλεφωνά, e-mails κλπ)  είτε στις Ενώσεις τους είτε κατευθείαν στον ΣΕΔΗΚ (info@sedik.gr τηλ. 28210-50800)  για τις παρά πέρα συνεννοήσεις.

Post Top Ad

.............