400 ΧΡΟΝΩΝ ΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

400 ΧΡΟΝΩΝ ΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ



Στα πλαίσια της στρατηγικής του ΟΛΗ για την διασύνδεση του πρωτογενή τομέα με την τουριστική βιομηχανία (γαστρονομικός τουρισμός) ο Οργανισμός πρωτοστατεί σε προσπάθειες για την προώθηση του «κρητικού διατροφικού προτύπου». Μέσα από την ανάδειξη της χρήσης και των προϊόντων του ελαιοκάρπου και του λαδιού, επιχειρεί να προωθήσει το πιο σημαντικό αγροτικό προϊόν του τόπου μας και την ιδιαίτερης σημασίας και θρεπτικής αξίας, μεσογειακή-κρητική διατροφή. Δηλαδή να συνδέσουμε την ιστορία και τις παραδόσεις μας με την σύγχρονη παραγωγική μας δραστηριότητα.


 
Έτσι, με το «elia project» διαμόρφωσε έναν μικρό χώρο, επί της παραλιακής λεωφόρου του Ηρακλείου, δίπλα στον σταθμό των υπεραστικών ΚΤΕΛ, όπου ο επισκέπτης μπορεί να έρθει σε επαφή με το «πολύτιμο και αγαπημένο δένδρο των Ελλήνων», την ιστορία του και τη συμβολή του στην ανάπτυξη, τον πολιτισμό, τα έθιμα και την διατροφή των κρητικών, αλλά και όλων των Ελλήνων. Μην ξεχνάμε ότι η ελιά, εκτός από δένδρο παραγωγής ελαιοκάρπου και του «χρυσοφόρου» ελαιόλαδου, έχει και συμβολική αξία. Είναι το αρχαίο σύμβολο της πόλης των Αθηνών, το έπαθλο για τους νικητές των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων και παγκόσμιο σύμβολο της ειρήνης και συμφιλίωσης των λαών!

 

Στον χώρο αυτόν ο Οργανισμός μεταφύτεψε μια ελιά τετρακοσίων ετών, 
Επίσης, τοποθέτησε ειδική επιγραφή σε οχτώ γλώσσες με πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά, την παραγωγική εκμετάλλευση του καρπού και των προϊόντων της ελιάς, καθώς και την επίδραση της στην ανάπτυξη και τον πολιτισμό της Κρήτης.
 Με την χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας (QR-stamping) ο επισκέπτης μπορεί να κατεβάσει στο κινητό, αλλά να βρει και στο site του Οργανισμού πληθώρα πληροφοριών για την καλλιέργεια, την διατροφική αξία του καρπού και του ελαιολάδου και τις υπόλοιπες χρήσεις τους.

Post Top Ad

.............