ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2.500 ΑΤΟΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΗΘΗΚΕ Η ΜΟΧΙΑΝΗ ΑΠΟΚΡΙΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2.500 ΑΤΟΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΗΘΗΚΕ Η ΜΟΧΙΑΝΗ ΑΠΟΚΡΙΑ



Πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 6 Μαρτίου με πλήθος κόσμου που ξεπέρασε τα 2.500 άτομα η Μοχιανή Αποκριά με ξυνόχονδρο και μουζουδιά στον Μοχό του δήμου Χερσονήσου.

 

Εδώ και 18 χρόνια, η νεολαία του Μοχού κρατάει τα έθιμα και τις παραδόσεις προσαρμόζοντας τα βέβαια στη σύγχρονη εποχή. Ετσι και φέτος στην πλατεία του χωριού, το άφθονο κρασί, η τσικουδιά ο ξυνόχοντρος τα  αναψυκτικά η  μπύρα και τα περίπου 12.500 σουβλάκια που ψήθηκαν λειτούργησαν καταλυτικά .
Μασκαράδες μικροί και μεγάλοι με κάθε λογής φορεσιά που προσαρμοζόταν στις αφορμές της σημερινής εποχής αλλά και αυτοσχέδιες στολές γέμισαν την όμορφη πλατεία του Μοχού .


 




 

 
Το τρενάκι που υπήρχε ειδικά για την συγκεκριμένη ημέρα έκανε βόλτες στα γραφικά στενάκια του χωριού μικρούς και μεγάλους.
  Τη βραδιά έντυσαν μουσικά κρητικό συγκρότημα αλλά και  Dj 's, που μέχρι τις πρωινές ώρες κράτησαν τον κόσμο ζεστό τόσο απο το κρύο όσο και απο την διάθεση. 

 

 


 Καταλυτικά λειτούργησε ο ξυνόχονδος ο οποίος ζέστανε και γαλήνεψε το στομάχι των περισσοτέρων .






Απο νωρίς το απόγευμα η πλατεία του Μοχού έδειξε την διάθεση της απο αφού γέμισε με μικρά παιδιά που συμμετείχαν στο παιδικό πρόγραμμα που είχε διαμορφωθεί απο την εξπέρ του είδους Ωρέλια αλλά και απο την Φρου φρού όπου για περίπου 4 ώρες με πρωτότυπες ιδέες και με παιχνίδια που δηλώνουν συλλογικότητα και απλότητα έκαναν τα παιδιά μια μεγάλη παρέα σκορπίζοντάς τους μόνο γέλιο αλλά και δώρα. 




































 


















Post Top Ad

.............