ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΕΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΕΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ


Με την ευκαιρία της εορτής της Πρωτοχρονιάς τελέστηκε το πρωί της Παρασκευής στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου η επίσημη δοξολογία, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε αγιασμός και κοπή της βασιλόπιτας στο Μέγαρο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Στη δοξολογία προεξήρχε ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ενώ στον αγιασμό ο μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος. Το “παρών” έδωσαν ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων Αντώνης Μπαλωμενάκης, αυτοδιοικητικοί μ’ επικεφαλής τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη καθώς επίσης εκπρόσωποι Στρατιωτικών Αρχών, Σωμάτων Ασφαλείας, Φορέων και Συλλόγων του τόπου κ.ά.



ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ
Αισιόδοξος ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης εξέφρασε τις ευχές του αμέσως μετά τη δοξολογία στη μητρόπολη, ενώ απάντησε σε δηλώσεις δημοσιογράφων ως εξής: «Εύχομαι σε όλους να είναι μία χρονιά με ευημερία, με αλληλεγγύη, με δυνατότητα να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει όχι μόνο η χώρα μας, αλλά και η περιοχή σε μία δύσκολη περίοδο να αντιμετωπιστούν μ’ έναν τρόπο αντάξιο των αρχών και των ιδεών της ισότητας και της δημοκρατίας» για να συνεχίσει επισημαίνοντας ότι «αυτή η κυβέρνηση ακολουθεί σταθερά έναν οδικό χάρτη, ο οποίος αφορά τη συμφωνία με τους εταίρους και ο πρώτος μεγάλος κύκλος της κλείνει με τη διαπραγμάτευση που επίκειται τώρα, ακολουθεί η συζήτηση για το χρέος και το 2016 -μετά τα δεδομένα που έχουμε για το 2015 την οριακή έως πολύ μικρή ύφεση- υπάρχει αισιοδοξία ότι θα είναι η χρονιά που θα γυρίσει η οικονομία προς θετικό πρόσημο διατηρώντας τον ισχυρό κανόνα που διατηρούμε σε όλη την πολιτική της κοινωνικής συνοχής».    Τις ευχές του προς τον ελληνικό λαό εξέφρασε από την πλευρά του και ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αντώνης Μπαλωμενάκης.


OI ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ
Ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός με δήλωση του στα “Χ.Ν.” ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο υπογραμμίζοντας ότι «η χάρη του Θεού είναι εκείνη, η οποία μπορεί να μας βοηθήσει στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε τόσο εμείς, αλλά και τόσοι άνθρωποι, οι οποίοι δυστυχώς βρίσκονται σε δεινή κατάσταση, χειρότερη από εμάς με αποτέλεσμα να πνίγονται ακόμα και μικρά παιδιά μέσα στη θάλασσα». Ο μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος μετά την τέλεση του αγιασμού στο Μέγαρο της Περιφερειακής Ενότητας ευχήθηκε «το νέο έτος να είναι ένα έτος υπέρβασης, υπέρβασης της μοναξιάς, της ατομικότητας, της ένδειας των πνευματικών προσώπων και προτύπων. Να είναι ένα έτος μέσα από το οποίο θα μπορέσει να ζήσει ο τόπος μας και οι άνθρωποί του την ειρήνη, την αλληλεγγύη, το μοίρασμα, το άνοιγμα από το εγώ στο εμείς, ένα έτος από το οποίο θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε πως ύπαρξη σημαίνει συνύπαρξη».


Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης αμέσως μετά τον αγιασμό και την κοπή της βασιλόπιτας, σημείωσε: «Πιστεύουμε ότι με τη συνεργασία πάνω απ’ όλα που έχουμε πετύχει όλο το διάστημα μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι αυτός ο χρόνος και τα επόμενα χρόνια θα είναι καλύτερα και αυτό μέσα από τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει για την ανάπτυξη, για την απασχόληση, για την αλληλεγγύη, για την κοινωνική συνοχή πάντα με τη βοήθεια της εκάστοτε κυβέρνησης». Ο ίδιος στη συνέχεια ευχαρίστησε τον υπουργό κ. Γιώργο Σταθάκη «γιατί έναν χρόνο που συνεργαζόμαστε πάντα υπήρχε εξαίρετη σχέση συνεργασίας προς όφελος της Κρήτης» για να καταλήξει καλώντας όλους τους παράγοντες και φορείς σε συνεργασία.     Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης σημείωσε: «Να ευχηθώ με τη σειρά μου κι εγώ μια καλή χρονιά, το 2016 να είναι μια χρονιά που θα ξεχάσουμε τα παλιά κακά χρόνια που περάσαμε. Πρέπει όλοι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η κυβέρνηση, οι φορείς όλοι ν’ ανασκουμπωθούμε, να κάνουμε ό,τι μπορούμε για το καλό των συμπολιτών μας, των συμπατριωτών μας». «Εμείς ως Περιφερειακή Ενότητα θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανακουφίσουμε τους συνανθρώπους μας που περνούν δυσκολίες και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε αναπτυξιακά έργα που θα δώσουν ώθηση στον Νομό μας» επεσήμανε κλείνοντας ο κ. Βουλγαράκης Ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας ευχόμενος τόνισε: «Απευθύνω στους συνδημότες μας τις θερμότερες ευχές για το νέο έτος, να έχουμε έναν καλύτερο χρόνο, να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αλληλέγγυοι, πιο κοντά ο ένας στον άλλο, να είμαστε όσο το δυνατόν πιο δημιουργικοί και αυτός είναι ο καλύτερος και ο ασφαλέστερος τρόπος για να μπορέσουμε να εξέλθουμε από την κρίση και να πάμε μπροστά»

Post Top Ad

.............