ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΙΛΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΜΙΛΑΤΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΙΛΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΜΙΛΑΤΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

 Η Μίλατος Λασιθίου βρίσκεται στην επαρχία Μεραμπέλου του νομού Λασιθίου και ανήκει διοικητικά στο δήμο Αγίου Νικολάου Το όνομα πιθανολογείται ότι έχει σχέση με την αρχαία Μίλητο στη Μικρά Ασία Το ομώνυμο Δημοτικό διαμέρισμα συμπεριλαμβάνει τη νησίδα Αυγό και την Παραλία Μιλάτου. Στη Μίλατο έγραψε πολλά από τα μυθιστορήματά της η ελληνίδα συγγραφέας Λιλή Ζωγράφου.


Το Πολιτιστικό Πάρκο Μιλάτου "Μίλητος" περιλαμβάνει παιδική χαρά, ανοιχτό θεατράκι και χώρο αναψυχής. Πρόκειται για έναν ξεχωριστό χώρο, στην έξοδο της Μιλάτου προς την Παραλία, όπου ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού επένδυσε πολύ δουλειά, χρόνο και χρήμα για να προκύψει (με τη βοήθεια και της Κοινότητας Βραχασίου) ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Τα παιδιά του χωριού μπορούν να χαίρονται μια πλήρως εξοπλισμένη και ασφαλή παιδική χαρά, ενώ οι μεγαλύτεροι μπορούν να παρακολουθούν παραστάσεις και συναυλίες στο πλακόστρωτο ανοικτό θεατράκι, που υπολογίζεται ότι μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από 400 θεατές.

Στο χώρο υπάρχει επίσης χώρος αναψυχής και περιπάτου. Ο αγιασμός του χώρου πραγματοποιήθηκε από τον πρωτοπρεσβύτερο ιερέα του Βραχασίου πάτερ Γ. Σουλαδάκη, παρουσία του προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου Γιώργου Λασιθιωτάκη και των μελών του Δ.Σ. .
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ




Post Top Ad

.............