ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΕΙΠΑΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΒΙΟΛΑΤΟΡΑ ΚΩΣΤΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΕΙΠΑΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΒΙΟΛΑΤΟΡΑ ΚΩΣΤΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ


Το τελευταίο αντίο είπαν φίλοι, γνωστοί , συνάδελφοι, συγγενείς αλλά και άγνωστοι συνάνθρωποι μας στον μεγάλο δάσκαλο βιρτουόζο του βιολιού και της κρητικής μουσικής ΚΩΣΤΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 χρονών 

 τα ξημερώματα της Δευτέρας 4 Ιανουαρίου




 Η εξώδιος ακολουθία εψάλλη στις 15.00 το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 6 Ιανουαρίου ημέρα των θεοφανείων στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη στο Σκαλάνι με πλήθος κόσμου φίλων,, γνωστών και συναδέλφων να τιμούν τον μεγάλο βιολάτορα.
Ο πολιτιστικός σύλλογος Σκαλανιού είχε φροντίσει και ακουγόταν απο τα ηχεία κοντυλιές του μεγάλου βιολάτορα.
Αισθητές ήταν βέβαια δυστυχώς για ακόμα μια φορά,  οι απουσίες της πολιτικής και δημοτικής αρχής του τόπου, δεδομένου ότι  το Σκαλάνι δυστυχώς μέσα σε 2 μήνες αποχωρίζεται... 2 απο τους μεγαλύτερους βιολάτορες της Κρήτης, με τον Γιώργη Αβυσσινό να φεύγει την ημέρα του αγίου μηνά και τον Βασιλόκωστα την ημέρα του εορτασμού των θεοφανείων.



  Ο Βασιλόκωστας κατέληξε στις 03.00 τα ξημερώματα στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν, εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων υγείας, που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια. 

Συντετριμμένη η οικογένεια του , η γυναίκα του Ειρήνη και τα παιδιά του Γιάννης και Στέλιος αλλά και όλη η κοινωνία του Σκαλανίου και ευρύτερα η μουσική οικογένεια της Κρήτης. 

Βαρύ το κλίμα που επικρατούσε στην ατμόσφαιρα καθότι ο μεγάλος δάσκαλος είχε μόνο φίλους και όμορφες στιγμές να θυμίζει στον κόσμο.
Συντετριμένοι ήταν ο αδερφός του Γιώργης Βασιλάκης και ο ανηψιός το λυράρης Στελιος Βασιλάκης



Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Σκαλανίου, μοιράστηκε λόγια αγάπης για τον μεγάλο βιολάτορα λέγοντας...
Μεγάλε βιολάτορα με μεγάλη θλίψη σε αποχαιρετούμε σήμερα φίλε ΚωστήΒασιλάκη στο μεγάλο ταξίδι που ξεκίνησες.
Ησουν ένας από τους σημαντικότερους βιολάτορες της πεδιάδας  και ένας απο τους πρωτεργάτες της μεγάλης διάδοσης και άνθισης του παραδοσιακού κρητικού βιολιού μαζί με τον Αείμνηστο Γιώργη Αβυσσινό και τον αδερφό σου Γιώργη Βασιλάκη..
Ηταν γραφτό φαίνεται μέσα σε 2 μήνες το σκαλάνι να θρηνήσει 2 ξεχωριστούς , Ανθρώπους δασκάλους του βιολίού που άφησαν την σφραγίδα τους στον τόπο μας.
όλοι μεγαλώσαμε και γαλουχηθήκαμε με τις μελωδικές κοντυλιές του βιολιού σου , ζήσαμε την ακεραιότητα του χαρακτήρα σου, την σοβαρότητα σου, την επιμονή σου στην  λεπτομέρεια , την ανθρωπιά σου τους χαμηλούς τόνος και την στάση σου στην ζωή.
Νιώθουμε όλοι υπερήφανοι γιατί ξέρουμε ότι το έργο σου και η προσφορά σου στην κρητική μουσική θα μείνουν αλησμόνητες στο πέρασμα των χρόνων και θα αποτελόύν παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές,.
Θα φροντίσουμε για αυτ΄ό  όλοι εμείς που γλεντήσαμε, τραγουδήσαμε και χορέψαμε με τους γλυκούς ήχους του βιολιού σου.
Τον σεβασμό και την υπερηφάνεια μας αυτή εξάλλου την εκφράσαμε με τις εκδηλώσεις που οργανώσαμε σαν πολιτιστικός σύλλογος προς τιμήν σου αλλά και με το βιβλίο που εκδώσαμε για τους βιολάτορες του χωριού μας.
Νιώθουμε ευτυχείς που σε όλες τις εκδηλώσεις ήσουν παρόν και συμμετείχες με μεγάλη ικανοποίηση και χαρά.
Η μνήμη σου και το έργο σου θα μέινουν αθάνατες

Φίλε Κώστα αγαπητέ συγχωριανέ καλό σου ταξίδι.


Η  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 
ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΤΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ 2015 ΣΤΟ ΣΚΑΛΑΝΙ




















ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

Post Top Ad

.............