ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΤΑΜΟΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΤΑΜΟΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ



Το βιβλίο της Γκαμπριέλ Ρουά: «Ο Δρόμος για το Αλταμόν» θα παρουσιαστεί από τις εκδόσεις Θίνες σε συνεργασία με την Παγκρήτια Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Φιλολογίας ΣΗΜΕΡΑ Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 7:00 μ.μ., στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δ. Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2). 
Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται με το βιωματικό εργαστήριο για ενήλικες  «Ανακαλύπτω τις ρίζες της Οικογένειάς μου». 



Η Γκαμπριέλ Ρουά θεωρείται η διασημότερη γαλλόφωνη συγγραφέας του Καναδά. Το έργο της διακρίνεται για την ευαισθησία και τη φρεσκάδα που περιγράφει τα μικρά, ασήμαντα γεγονότα των ανθρώπων του καθημερινού μόχθου. Το βιβλίο «Ο Δρόμος για το Αλταμόν» αποτελείται από τρία διηγήματα και είναι αυτοβιογραφικό.
Η συγγραφέας ανακαλύπτει τις μορφές και τα σχήματα που κουβαλάει από τα παιδικά της χρόνια στο ακίνητο τοπίο της απέραντης πεδιάδας της Μανιτόμπα, όπου τα πάντα μεταβάλλονται μες στο πέρασμα του χρόνου με τις εναλλαγές των εποχών, αλλά και τις οικογενειακές μετακινήσεις, επισκέψεις και την απώλεια αγαπημένων προσώπων.
Ένα βιβλίο που αποκαλύπτει το δίλημμα της συγγραφέως μεταξύ της επιθυμίας της να εγκαταλείψει το οικογενειακό κουκούλι για να ενηλικιωθεί και της αιώνιας παραμονής της στη νοσταλγία της παιδικότητας της.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Νεκταρία Μαυρουδή, Αρχαιολόγος
Όμηρος Θεολογίτης, καθηγητής  Γαλλικών
Φανή Καλαθάκη, δημοσιογράφος

Το εργαστήριο θα συντονίζει η Δρ Ζιζή Σαλίμπα, Οικονομολόγος – Ιστορικός

Post Top Ad

.............