ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΟΝ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΚΡΗΤΗΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΟΝ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΚΡΗΤΗΣ


Με λαμπρότητα εορτάσθηκε χθες στον Ναύσταθμο Κρήτης στον χώρο του ελικοδρομίου, ο προστάτης του Πολεμικού και Εμπορικού Ναυτικού, Αγιος Νικόλαος.


H  δοξολογία για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου, καθώς και της επετείου Ναυμαχιών Βαλκανικών Πολέμων του 1912-1913 τελέστηκε από τον μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό. Το “παρών” έδωσαν πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές απ’ όλα τα Σώματα, απόστρατοι του Πολεμικού Ναυτικού, Πρόσκοποι και αρκετός κόσμος, ενώ στο τέλος της τελετής παρατέθηκε κέρασμα.
Την Ημερήσια Διαταγή ανάγνωσε αξιωματικός της Μονάδας όπου τονίσθηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Σήμερα τιμάται η μνήμη του προστάτη των Ναυτικών μας Αγίου Νικολάου και συγχρόνως το Πολεμικό Ναυτικό με υπερηφάνεια τιμά την επέτειο των νικηφόρων ναυμαχιών των Βαλκανικών Πολέμων 1912-1913 της “Ελλης” και της “Λήμνου”. Γιορτάζουμε με βαθιά πίστη τον προστάτη μας Αγιο ο οποίος μας συντροφεύει πάντοτε στα πλοία και στις Υπηρεσίες μας τόσο στις εύκολες όσο και στις δύσκολες στιγμές. 

Η γεωγραφική θέση της χώρας μας με την τεράστια ακτογραμμή της και τα δέκα χιλιάδες περίπου νησιά, αναπόφευκτα ανέδειξε την ναυτοσύνη του Ελληνα και τη σημασία του Πολεμικού Ναυτικού ως διαχρονικό εγγυητή των εθνικών συμφερόντων. Η 6η Δεκεμβρίου δεν είναι απλά η γιορτή του προστάτη Αγίου, είναι μια επέτειος που συμβολίζει την ταύτιση της Ελλάδος με το Πολεμικό Ναυτικό, ένα Ναυτικό που δεν υπέστειλε ποτέ τη σημαία του. Σήμερα ξυπνάνε σε όλους μας οι μνήμες της εθνικής υπερηφάνειας και ναυτικής εποποιίας των Βαλκανικών πολέμων οι οποίοι αποτέλεσαν κομβικό σημείο στην ιστορική διαδρομή της χώρας μας», σημείωσε.

Post Top Ad

.............