ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ


Στην κατάληψη της πόλης των Χανίων από τους Τούρκους το 1645, είναι αφιερωμένος ο 9ος τόμος της ετήσιας έκδοσης του Δήμου Χανίων “Εν Χανίοις”. Η νέα έκδοση θα παρουσιαστεί σήμερα Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Κ.Α.Μ.).
«H ιστορία φαίνεται πως μας θέλει πάντα πρωταγωνιστές. Η Κρήτη είναι ένα σταυροδρόμι ως εκ τούτου ακόμα και να μην το θέλουμε, έχουμε πάντα ραντεβού με την ιστορία», σημείωσε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βαρβάρα Περράκη.


Παράλληλα, ευχαρίστησε την ειδική συνεργάτιδα των Γενικών Αρχείων του Κράτους Ζαχαρένια Σημανδηράκη η οποία επιμελήθηκε την έκδοση, τη συντακτική επιτροπή η οποία αποτελείται από τους: Στέλλα Αλιγιζάκη (φιλόλογος), Σταμάτη Αποστολάκη (δάσκαλο – λαογράφο), Ζαχαρένια Σημανδηράκη (ειδ. συνεργάτις των Γενικών Αρχείων του Κράτους), Κωνσταντίνο Φουρναράκη (φιλόλογο) και την Παρασκευή Χουδαλάκη (προϊσταμένη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Χανίων) καθώς και τους συγγραφείς του τόμου που κατέθεσαν τον πνευματικό τους μόχθο.
«Ως Δήμος Χανίων επιμένουμε στην έκδοση αυτή αν και οι  οι εποχές είναι δύσκολες. Θεωρούμε όμως ότι οφείλουμε πολλά στο ιστορικό μας παρελθόν κι έχουμε μια τεράστια πολιτισμική κληρονομιά την οποία σαφέστατα πρέπει να συνεχίσουμε και να την αναδεικνύουμε γιατί είμαστε υπόλογοι στο μέλλον», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κα Περράκη.
«Ο Δήμος έχει μια παράδοση στην εκδοτική του προσπάθεια ξεκινώντας από την παλιά έκδοση “Χανιά”, μετά με την “Ελλωτία” και πλέον με την “Εν Χανίοις” όπου άλλαξε τον τίτλο και την υφή της έκδοσης θέλοντας να προσδιορίσει τον τόπο έκδοσης και την ιστορικότητα του χώρου αλλά και κυκλοφορώντας επίσημα κάθε χρόνο 1η Δεκεμβρίου να τιμήσει την επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα», δήλωσε η επιμελήτρια της έκδοσης Ζαχαρένια Σημανδηράκη.  Τόνισε δε ότι πέρα από το αφιέρωμα στην κατάληψη της πόλης από τους Τούρκους, στον 9ο τόμο του “Εν Χανίοις” θα βρει κανείς εργασίες από παλαιότερους και νεότερους συνεργάτες της έκδοσης που αφορούν στην ιστορία, τη λαογραφία, την αρχαιολογία και τις κοινωνικές επιστήμες.
Καταλήγοντας η κα Σημανδηράκη ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην έκδοση και κάλεσε τον κόσμο να έρθει στην παρουσίαση του τόμου που θα γίνει στο Κ.Α.Μ., όπου και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν να τον προμηθευτούν».

Post Top Ad

.............