ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΥΠΕΡ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΠΟΤΑΠΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΥΠΕΡ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΠΟΤΑΠΙΟΥ

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, αλλά και μνημόσυνο αφιερωμένο στην ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων από τις δύο τραγωδίες που έπληξαν στις 8 Δεκεμβρίου 1966 και 1969 τα Χανιά, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, εορτή του Αγίου Παταπίου, στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων.
Στο σχετικό Δελτίο Τύπου του Γηροκομείου αναφέρεται: «Μια σπάνια σύμπτωση δυστυχημάτων που συνδέονται με την 8η Δεκεμβρίου πλήττουν τα Χανιά και την Κρήτη γενικότερα.


8 Δεκεμβρίου 1966.
Το Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο “Ηράκλειο” αναχωρεί βράδυ από το λιμάνι της Σούδας για τον Πειραιά, με 300 επιβάτες και πλήρωμα. Καταλήγει να βυθιστεί στη θαλάσσια περιοχή της Φαλκονέρας. Από τους 300, που επιβαίνουν, σώζονται μόλις 46.
8 Δεκεμβρίου 1969

Αεροσκάφος της Ολυμπιακής Αεροπορίας που εκτελεί πτήση Χανιά – Αθήνα, συντρίβεται σε ορεινή περιοχή της Κερατέας Αττικής με 90 νεκρούς.
Πριν από 42 χρόνια, στις 9 Δεκεμβρίου του 1969, το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων με ομόφωνη απόφασή του κηρύσσει την 8η Δεκεμβρίου, ως αποφράδα ημέρα για τα Χανιά.
Κάθε χρόνο, λοιπόν, στο εκκλησάκι του Αγίου Παταπίου, στην αυλή του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, τελείται πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ακολουθεί μνημόσυνο αφιερωμένο στην ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων από τις δυο τραγωδίες.
Για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι.
Για να αποδώσουμε ελάχιστο φόρο τιμής σε όλους εκείνους που τόσο απρόσμενα και άδικα έφυγαν από κοντά μας  να προσευχηθούμε για την ανάπαυση των ψυχών τους.
Για να βρεθούμε έστω και λίγο κοντά στους ηλικιωμένους παρέα με την ιστορία και τις αναμνήσεις τους βοηθώντας τους να μοιραστούν μαζί μας βιώματα και εμπειρίες που μπορεί σε μας τους νεότερους να φαίνονται “παραμύθια”, γι’ αυτούς όμως είναι το παραμύθι της ζωής τους που ανεξάρτητα από το τέλος οφείλουν και πρέπει να το θυμούνται. Σας περιμένουμε».




Post Top Ad

.............