ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΡΑΣΟ - ΡΑΚΟΣΥΝΑΞΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΝ ΣΤΕΙΡΩΝΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΡΑΣΟ - ΡΑΚΟΣΥΝΑΞΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΝ ΣΤΕΙΡΩΝΑ



ΑΥΡΙΟ Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 από τη 1 μμ έως αργά το βράδυ γίνεται η καθιερωμένη μουσικοχορευτική κρασο-ρακοσύναξη του Ομίλου Παιδείας & Πολιτισμού «Αετογιάννης» . Στο σκαρφαλωμένο απέναντι από τα Λασιθιώτικα Όρη παραδοσιακό χωριό “Στείρωνας“, στο ασύγκριτο για τις ομορφιές του ρακοκάζανο – μουσείο “Μυραγάπη“.



Καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους μας να γευτούν την ρακή, να μάθουν δια ζώσης για την πανάρχαια αυτή τελετουργία και να περάσουμε μαζί ανεπανάληπτες στιγμές στο παραδοσιακό γλεντοκόπι, με μουσικές, χορούς και μαντινάδες για μικρούς και μεγάλους από όλη την Κρήτη αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα. Άλλωστε ο χώρος δεν θα κατακλυστεί μόνο από χορευτές-μαθητές του Αετογιάννη, αλλά και από τους καλεσμένους φίλους τους.

Θα είναι μαζί μας ο Λευτέρης Καλομοίρης με τον γιο του στο μαντολίνο. Θα μας πουν μαντινάδες και θα μας ταξιδέψουν στην Κρήτη με παλιά Κρητικά παραμύθια!



Στη συνέχεια θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί μαντινάδες με τη συνοδεία μαντολίνου και θα χορέψουμε παλαιϊνούς και περισσότερο διαδεδομένους χορούς της Κρήτης.

Στην αρχή της παρουσίασης θα γίνει σύντομη προβολή κινηματογραφικού υλικού. Ο Λευτέρης Καλομοίρης θα μας παρουσιάσει το βιβλίο του με τίτλο "Ποιό παραμύθι να σου πω" και θα μας πει μαντινάδες του.



Έναρξη παρουσίασης: 4μμ

Περιορισμένες Θέσεις – Δηλώστε τη συμμετοχή σας έγκαιρα!


Καλή αντάμωση!

Post Top Ad

.............