Πόσοι
από εμάς δεν έχουμε ακούσει για την περίφημη κεραλοιφή, μια κρέμα
περιποίησης που χρησιμοποιούνταν ευρέως από τις προηγούμενες γενιές;
Σήμερα, η
επιστήμη έχει αποδείξει ότι, τόσο η καλλυντική, όσο και η θεραπευτική
δράση της κεραλοιφής δεν βρίσκονταν μόνο στη φαντασία των παλαιών.
Τι είναι
όμως η κεραλοιφή. Πρόκειται για μία αλοιφή που προκύπτει από την
πρόσμιξη δύο αγνών, φυσικών προϊόντων: Το μελισσοκέρι και το ελαιόλαδο.
Χάρη στα συστατικά της, η κεραλοιφή είναι πλούσια σε βιταμίνες,
ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά, υδρογονάνθρακες, λιπαρά οξέα, μονοϋδικές
αλκοόλες, υδρονοξέα κ.α.
Όταν
συνδυαστεί με ελαιόλαδο, δημιουργείται η φημισμένη κηραλοιφή, η οποία
είναι ότι πιο αγνό και ωφέλιμο μπορείτε να προσφέρετε στο δέρμα σας.
Είναι η πιο απλή αλοιφή που θα φτιάξετε ποτέ και ίσως αυτή από την οποία
θα ξεκινήσετε τη “σταδιοδρομία” σας, ως ερασιτέχνες κοσμετολόγοι.
Η βασική συνταγή έχει ως εξής:
1 κουταλιά της σούπας μελισσοκέρι
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Τρίβουμε σε ένα τρίφτη το μελισσοκέρι.
Το λιώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, πάντα σε bain marie, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και το βάζουμε σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι. Το αφήνουμε να κρυώσει και να στερεοποιηθεί και είναι έτοιμο για χρήση.
1 κουταλιά της σούπας μελισσοκέρι
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Τρίβουμε σε ένα τρίφτη το μελισσοκέρι.
Το λιώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, πάντα σε bain marie, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και το βάζουμε σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι. Το αφήνουμε να κρυώσει και να στερεοποιηθεί και είναι έτοιμο για χρήση.
Μελισσοκέρι θα
βρείτε στα καταστήματα συσκευασμένο σε μορφή κόκκων ή σταγόνων. Δε σας
το συνιστώ. Αυτή η μορφή συνήθως δεν είναι καθαρή και περιέχει παραφίνη.
Το ιδανικό είναι να βρείτε έναν έμπιστο μελισσοκόμο και να προμηθεύεστε
το μελισσοκέρι σας από αυτόν. Θα καταλάβετε τη διαφορά των δύο τύπων
κεριού με μια “μυτιά”. Το αγνό μελισσοκέρι μυρίζει μέλι, το τυποποιημένο
μυρίζει κερί. Χρησιμοποιείτε πάντα βιολογικό, extra παρθένο ελαιόλαδο.
http://earthshareme.com/