ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΜΕ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΣΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΙΣ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΜΕ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΣΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΙΣ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


 Ο ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 
διοργανώνει πεζοπορία στη περιοχή της Ιεράπετρας. Tην Κυριακή 22 Νοεμβρίου

Η πεζοπορία είναι διάρκειας 4 ωρών (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις), με ήπια υψομετρική διαφορά (περίπου 250μ.) και ακολουθεί τμήμα του πεζοπορικού μονοπατιού Ε4.



Θα ξεκινήσουμε από το γραφικό χωριό ΜΕΣΕΛΕΡΟΙ (υψομ. 360μ) με πορεία ανατολική και κατεύθυνση την ρεματιά, πάνω σε αγροτικό δρόμο που αποτελεί τμήμα του Ε4. Μετά από 1,5 ώρα και 4 χλμ περίπου φτάνουμε στην ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΡΥΩΜΕΝΗΣ στην κορυφογραμμή του όρους Σταυρός (υψομ. 580μ).Το εντυπωσιακό συγκρότημα της Μονής αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής της υστεροβυζαντινής περιόδου και είναι κτισμένο πάνω σε βράχο με υπόγεια πηγή από την οποία υδρεύεται το χωριό από την Μινωική εποχή. 


Στη συνέχεια μετά από πορεία μιας περίπου ώρας, θα ανέβουμε στο διάσελο στα 610μ, με εντυπωσιακή θέα στον κάμπο της Ιεράπετρας. Θα επισκεφτούμε το ξωκλήσι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕΡΑΓΡΑΜΜΕΝΗΣ, η οποία οφείλει το όνομα της στον εντυπωσιακό τοιχογραφικό της διάκοσμο. 



Στο τελευταίο τμήμα της πεζοπορίας (1,5 ώρα) θα περπατήσουμε μέχρι τον οικισμό ΜΑΚΡΥΛΙΑ, σε μια περιοχή γεμάτες σπηλιές (καλογερόσπηλιους ή σκήτες), γνωστή για το Μοναστήρι του Αγ. Αντωνίου.
Η ομάδα θα καταλήξει σε παραδοσιακή ταβέρνα στο χωριό Μεσελέροι. ΄Οσοι επιθυμούν να έρθουν στην ταβέρνα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο 6948040401 μέχρι την Παρασκευή το βράδυ.
Αναχώρηση από τον Άγιο Νικόλαο (οδός Κ.Καραμανλή 24) στις 08:30 το πρωί της Κυριακής. Η μετάβαση θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα.
Περισσότερες πληροφορίες για την πεζοπορία, όροι συμμετοχής, απαραίτητος εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου (pezopories.blogspot.gr), στο facebook  και στο τηλέφωνο 6948040401.

Post Top Ad

.............