ΑΣΚΗΣΗ ΑΠΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟ ΠΕΠΑΓΝΗ ΣΤΙΣ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

ΑΣΚΗΣΗ ΑΠΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟ ΠΕΠΑΓΝΗ ΣΤΙΣ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Το σενάριο είναι ζοφερό: Μία μεγάλη φυσική καταστροφή χτυπά τον τόπο μας και το ΠΕΠΑΓΝΗ πρέπει να εκκενωθεί! Η άσκηση "Σώστρατος" θα λάβει χώρα στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Κρήτης την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, στις 09:00 το πρωί και έχουν ήδη επιστρατευτεί Πυροσβεστική, ΕΜΑΚ, ΕΚΑΒ. ΕΛΑΣ και εθελοντές, οι οποίοι θα παίξουν το ρόλο ασθενών, οκαι θα συμμετάσχουν στην εκκένωση πτέρυγας του νοσοκομείου
Σκοπός της άσκησης είναι η αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας του προσωπικού του Νοσοκομείου, η βελτίωση του συντονισμού και επικοινωνίας των εμπλεκομένων φορέων, η ετοιμότητα, η εξοικείωση καθώς και η απόκτηση εμπειρίας των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων σε συμβάντα που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητα ως προς την φύσης τους. Η διαπίστωση της καλής λειτουργίας και επάρκειας των διαθέσιμων μέσων και εξοπλισμού, ο συντονισμός της χρήσης των οπίων συνιστά την αποτελεσματική επέμβαση. Η αξιοποίηση με το βέλτιστο δυνατό τρόπο του ανθρώπινου παράγοντα και του υπάρχοντος εξοπλισμού και διασωστικών υλικών.


Είχε προηγηθεί επείγον έγγραφο με το οποίο ζητάται να οριστούν ποιά νοσοκομεία επιλέγονται να συμμετέχουν στις ασκήσεις "Περσέας" και "Σώστρατος" απέστειλε το ΕΚΕΠΥ προς όλες τις όλες τις υγειονομικές περιφέρειες της χώρας, σε μία προσπάθεια τα νοσοκομεία να είναι έτοιμα επιχειρησιακά απέναντι σε οποιαδήποτε κρίση,, σεισμό, πυρκαγιά, πανδυμία γρίπης .


Post Top Ad

.............