-
Στην είσοδο του λιμανιού, εκεί που τελειώνει ο δυτικός μόλος, δεσπόζει ένα επιβλητικό φρούριο. Κατά τη Βενετοκρατ...
-
Το να κατάγεσαι από το Ηράκλειο σημαίνει Να βρίσκεις πάντα παρέα για καφέ, ακόμη κι αν κατεβαίνεις μόνος σου στο κέντρο. Να ξέρεις ότι...
-
Ένα ιστορικό σχολείο της πόλης του Ηρακλείου όπου απο τα θρανία του πέρασαν πολλοί μαθητές, και καθηγητές. Το σχολικό συγκρότημα της ο...
-
Η περιοχή του Καράβολα άρχισε να κατοικείται για πρώτη φορά στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Οι πρώτες κατοικίες κατασκευάστηκαν ...
-
Α λλο ένα τροχαίο δυστύχημα με 3 νεκρούς μετράει η Κρήτη . Σήμερα το πρωί Κυριακής 24 Απριλίου στο κόμβο - καρμανιόλα του Σκαλανίου...
-
Ο Μανώλης Βάρδας, ο δάσκαλος από τον Άγιο Νικόλαο ζούσε ήρεμα….μέχρι η ζωή να του δείξει το σκληρό πρόσωπό της….Μέχρι η μοίρα να του...
-
Υπάρχει ακόμα Ανθρωπιά στις μέρες μας τ ο ήθος ευτυχώς δεν έχει εκλείψει και αυτό βλέπουμε κατά καιρούς να το αποδεικνύουν στην πράξη συμπ...
Αφαιρούμε το μαύρο σημάδι από τα κουκιά, τα οποία έχουμε τοποθετήσει το προηγούμενο βράδυ σε μια λεκάνη με νερό.
Έπειτα τα βάζουμε να βράσουν. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος, τα σουρώνουμε τρεις φορές.
Την τρίτη φορά, προσθέτουμε το νερό και το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να"αλευρώσουν". Τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε με ελαιόλαδο.
Συστατικά:
1 κιλό κουκιά,
300 γρ. νερό,
50 γρ. χυμός λεμονιού,
10 γρ. αλάτι,
ελαιόλαδο
μικρά μυστικά
Τοποθετούμε τα κουκιά στο νερό, το προηγούμενο βράδυ, έτσι ώστε να μπορούμε να τα καθαρίσουμε ευκολότερα
ΠΗΓΗ: http://www.destinationcrete.gr/