6.000 ΕΥΡΩ ΔΩΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΚΙΤΡΙΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

6.000 ΕΥΡΩ ΔΩΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΚΙΤΡΙΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ

Ένας μοναχός από το Ηράκλειο, ο οποίος έχει ασκητέψει εκτός Κρήτης, αποφάσισε και δώρισε 6000 ευρώ στην «Κίτρινη Αποστολή», με στόχο τη στήριξη της προσπάθειας που γίνεται για την ενίσχυση των κοινωνικά αδύναμων συμπολιτών μας.
Ο Ηρακλειώτης καλόγερος, που είναι νεαρός στην ηλικία και ο οποίος έχει μονάσει τα τελευταία χρόνια πιθανότατα στο Άγιο Όρος (αν και οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες), στην προσπάθεια που κάνει να απαλλαγεί από τα βάρη των εγκοσμίων, θέλησε να προσφέρει στήριξη στην «Κίτρινη Αποστολή» που ως γνωστόν είναι μια Κίνηση αγάπης και ενίσχυσης όλων εκείνων που καθημερινά βιώνουν τη φτώχεια.



Με την πράξη του αυτή, η οποία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους πολίτες, κατάφερε να συγκινήσει και το Δημήτρη Αποστολάκη, τον πρωτεργάτη της «Κίτρινης Αποστολής» ο οποίος μιλώντας στη share-news.gr έκανε λόγο για έναν άνθρωπο πολύ χαμηλών τόνων, που πραγματικά αγαπά το συνάνθρωπο και υποφέρει μπροστά στον πόνο των άλλων.
Όπως αναφέρει ο κ. Αποστολακης, ο συμπολίτης μας που έχει μονάσει, έδωσε τα χρήματα πριν λίγες μέρες, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του. «Στην προσπάθεια που κάνει ο ίδιος για να αφήσει τα εγκόσμια, θέλησε να απαλλαγεί και από τα περιουσιακά του στοιχεία. Για αυτό και μας έδωσε το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό. Εμείς από την πλευρά μας τον ευχαριστούμε και ελπίζουμε η κίνηση του αυτή να είναι παράδειγμα και για άλλους πολίτες», επισημαίνει ο κ. Αποστολάκης.


Σημειώνεται ότι ο κ. Αποστολάκης, μετά από την ενέργεια του μοναχού ανάρτησε στην σελίδα της Ομάδας «Κίτρινη Αποστολή» στο facebook το παρακάτω κείμενο:

Π ροσέφερε το ποσό των 6000 ευρώ σε δωροεπιταγές, που εκδόθηκαν από 2 Σούπερ Μάρκετ της πόλης μας(για να προτιμηθούν και οι τοπικές επιχειρήσεις),ώστε εκατοντάδες οικογένειες να αγοράσουν αναγκαία αγαθά που τόσο πολύ έχουν ανάγκη.Πρέπει να τονίζουμε όμως ότι τα χρήματα τα κατέθεσε ο ίδιος στις επιχειρήσεις με έμβασμα, αφού όπως έχουμε πει πάρα πολλές φορές η Κίτρινη Αποστολή δεν έχει, και δεν διαχειρίζεται χρήματα!! Μάλιστα η επιθυμία του ήταν να κρατηθεί τ” όνομά του ανώνυμο.


Σήμερα που η εποχή μας είναι πολύ απάνθρωπη και μετά πολλών και ποικίλων βασάνων, εντούτοις υπάρχουν συνάνθρωποι που πονούν και προσφέρουν απλόχερα και μυστικά, την βοήθειά τους από το υστέρημα ή περίσσευμα, σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Με τέτοιες κινήσεις αγάπης και προσφοράς, φαίνεται εμπράκτως ό,τι υπάρχει ελπίδα και ανθρωπιά. Τον ευχαριστούμε θερμά, όπως και κάθε άνθρωπο που βοηθάει και συμπαραστέκεται στην ομάδα μας.
Όλοι μας οφείλουμε να προσφέρουμε ότι μπορούμε στον συνάνθρωπό μας, ανεξαρτήτως από το πόσο μικρό ή μεγάλο είναι αυτό. Επιπλέον, είναι καθήκον μας να επαναφέρουμε αρετές, όπως η αγάπη, ο αλληλοσεβασμός και η αλληλοϋποστήριξη, αφού πλέον παρατηρούνται σπάνια στους ανθρώπους. Επειδή, τελικά, μόνο έτσι θα καταφέρουμε να ξεφύγουμε από την πραγματική κρίση που επικρατεί στη χώρα μας.
Τέλος, για να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση, οφείλουμε όλοι μας να εφαρμόσουμε έμπρακτη αλληλεγγύη. Να ανοίξουμε, δηλαδή, τα μάτια μας και να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας, ο οποίος βρίσκεται σε ανάγκη, κάτι που για εμάς είναι μικρό και απλό, αλλά για τον συνάνθρωπό μας μεγάλο και σπουδαίο!! Ευχαριστούμε και τους διευθυντές των καταστημάτων των σούπερ μάρκετ, την κυρία Νατάσα από τα Carrefour και τον κύριο Βλαχάκη Αντώνη από το ΙΝΚΑ που μετείχαν στην όλη διαδικασία!»

Post Top Ad

.............