ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΨΗΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΨΗΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

 
 
Το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, στο πλαίσιο συνεργασίας με την Ακαδημία Αθηνών και το Δίκτυο Υποδομών για την Έρευνα στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες (ΔΥΑΣ) και ειδικά με την κα Φαλιέρου (επιστημονικό συνεργάτη της Ακαδημίας Αθηνών) συμμετείχε με την παρουσία του προέδρου του Μανώλη Πετράκη (Αρχιπλοίαρχος (Μ) Π.Ν. ε.α.) στην καταληκτήρια εκδήλωση του έργου “DARIAH-GR Ανάπτυξη της Ελληνικής Ερευνητικής Υποδομής για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες – ΔΥΑΣ”, με θέμα “Νέες δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας στις ανθρωπιστικές επιστήμες και τέχνες”.
Το έργο DARIAH-GR αφορά την ψηφιοποίηση των εκθεμάτων των Ελληνικών Μουσείων, ένα από τα οποία είναι και το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης. Μάλιστα οι συλλογές του Μουσείου έχουν ήδη ψηφιοποιηθεί το Μουσείο αποτέλεσε παράδειγμα και σημείο αναφοράς  στην παραπάνω εκδήλωση.


 
Επίσης στην εκδήλωση παρευρέθησαν σπουδαίες προσωπικότητες του Πολιτισμού και των Τεχνών, όπως ο κ. Νικηφόρος Διαμαντούρος (ακαδημαϊκός) ο οποίος μάλιστα άνοιξε την εκδήλωση με τον πάντα μεστό λόγο του μαζί με τον κ. Θωμά Μαλούτα (γενικό γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας). Ακολούθησαν συζητήσεις με άξονα τον καταλυτικό ρόλο της τεχνολογίας στη διάδοση και διατήρηση του Πολιτισμού. Μάλιστα παρουσιάστηκαν και οι προοπτικές αξιοποίησης της ψηφιακής τεχνολογίας από την ερευνητική κοινότητα.

Post Top Ad

.............