ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 25 ΕΩΣ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 25 ΕΩΣ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου συμμετέχοντας στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που για τη διετία 2015-2016 είναι αφιερωμένη στο δίπολο «Βία και Ανεκτικότητα», προσκαλεί τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Προσφέροντας γη και ύδωρ».


Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί στο ναό της Αγίας Σοφίας στην οδό Πατελάρου στην παλιά πόλη Ρεθύμνου από την αρχαιολόγο της Εφορείας Μαρία Πατεράκη, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 9:00.
Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 καλούνται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης να περιπλανηθούν στις όψεις της βίας και της ανεκτικότητας, από τα μινωικά χρόνια έως και την περίοδο της Τουρκοκρατίας, μέσα από τα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου (παρουσίαση από τον αρχαιολόγο Ν. Καπράνο) και το φρούριο Φορτέτζα (παρουσίαση για την ελληνιστική περίοδο από την αρχαιολόγο Νότα Καραμαλίκη και για την ενετική και οθωμανική περίοδο από τον αρχαιολόγο Κ. Γιαπιτσόγλου). Η περιπλάνηση θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση αποσπασμάτων από τη θεατρική παράσταση «Captivae Τρωάδες» (Αιχμάλωτες Τρωάδες), σε σκηνοθεσία Ελένης Δάγκα, της ομάδας The Garage.
Ραντεβού στις 11:00 στην είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου.
Κατά το διήμερο 26-27 Σεπτεμβρίου, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους Αρμένων και Μοναστηρακίου και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου θα είναι ελεύθερη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
25 Σεπετμβρίου
9:00 - 11:00
Ναός Αγίας Σοφίας, Οδός Πάνου Κορωναίου
«Προσφέροντας γη και ύδωρ» -Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά δημοτικού.

27 Σεπτεμβρίού  
11:00 - 13:00
Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου -Φρούριο Φορτέτζα
«Όψεις της βίας και της ανεκτικότητας, από τα μινωικά χρόνια έως και την περίοδο της Τουρκοκρατίας, στο Ρέθυμνο»
Αποσπάσματα από τη θεατρική παράσταση «Captivae Τρωάδες» (Αιχμάλωτες Τρωάδες), από την ομάδα The Garage, σε σκηνοθεσία Ελένης Δάγκα.

Post Top Ad

.............