80 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΙΚΙΑΝΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΜΕ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

80 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΙΚΙΑΝΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΜΕ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ


Στον χώρο του παλαιού σχολείου το Γυμνάσιο Αλικιανού πραγματοποίησε στις 30 Ιουνίου την τελετή λήξης – αποφοίτησης με την ευκαιρία συμπλήρωσης 80 χρόνων από την ίδρυσή του.
Υπήρξε πράγματι μία συγκινητική τελετή, την οποία τίμησαν με την παρουσία πλήθος κόσμου.
Οι μαθητές αρχικά παρουσίασαν το σύνολο των σχολικών τους δραστηριοτήτων κατά το τρέχον σχολικό έτος και εξέπληξαν τους παρευρισκομένους  με το πλήθος των δράσεών τους και των διακρίσεών τους.


Στη συνέχεια βραβεύθηκαν οι 5 αριστεύσαντες μαθητές του Γυμνασίου Αλικιανού κατά το σχολικό έτος 2014 – 2015 από τον Σύλλογο Αλικιανιωτών “Ο ΚΑΝΤΑΝΟΛΕΟΣ”. Πρόκειται για τους μαθητές Αναγνωστόπουλο Αντώνιο της Α’ τάξης, Κούση Μαρία και Χανιωτάκη Αργυρή της Β’ τάξης, Βουλγαράκη Ελευθέριο και Φυτουράκη Ειρήνη της Γ’ τάξης. Τα βραβεία απένειμε εκ μέρους του Συλλόγου ο εφημέριος του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού Αλικιανού π. Εμμανουήλ Χατζηδάκης.
Ακολούθησε απονομή των απολυτηρίων στους μαθητές του σχολείου απ’ τους Ερατοσθένη Καψωμένο, ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ιωάννα Ραμουτσάκη, σχολική σύμβουλο υπεύθυνης παιδαγωγικής καθοδήγησης του Γυμνασίου Αλικιανού, Αρετή Μαρματάκη, υπεύθυνη εκπ/κών δραστηριοτήτων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Χανίων και από τους δ/ντες Νικηφόρο Καρδαμάκη και Ιωάννη Μαυρογένη.
Συγκινητική υπήρξε η στιγμή, που η εκπρόσωπος των μαθητών της Γ’ τάξης Ελένη Φυτουράκη αποχαιρέτησε εκ μέρους των μαθητών του σχολείου μεταξύ των άλλων και τον απερχόμενο δ/ντή του Γυμνασίου Αλικιανού, αναφέροντας τα εξής:  «Ενα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει και στον διευθυντή μας, τον κ. Καρκάνη. Τον διευθυντή, ο οποίος υπήρξε εξαίρετος συνοδοιπόρος στο τριετές ταξίδι μας στο γυμνάσιο, μάς στήριξε με κάθε μέσο. Του αξίζουν πράγματι συγχαρητήρια και ένα μεγάλο “ευχαριστώ”… Τρία χρόνια γεμάτα ιδέες, πρωτοποριακές και κομμένες στα μέτρα μας, στα μέτρα των μαθητών και των αναγκών του σχολείου. Ιδέες που άλλαξαν την όψη του σχολείου και έδωσαν στα παιδιά την αίσθηση της ασφάλειας… Η ανάμνησή σας θα μας συντροφεύει σ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας και η αγάπη σας για το λειτούργημά σας, μα και η επιμονή σας θα μας είναι πάντα φωτεινό παράδειγμα στη μετέπειτα ζωή μας».
Η όλη εκδήλωση έκλεισε με αποσπάσματα από τον “Ερωτόκριτο” του Βιτσέντζου Κορνάρου, που τραγούδησε η χορωδία του σχολείου.
Παράλληλα, στον χώρο του Ιδρύματος λειτουργούσαν δύο εκθέσεις με έργα των μαθητών, ενώ προβάλλονταν σε ηλεκτρονική οθόνη τα video που οι μαθητές είχαν επιμεληθεί κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Στο τέλος, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου Αλικιανού προσέφερε ένα σεμνό κέρασμα στους παρευρισκομένους.

Post Top Ad

.............