Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ


Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, σε αυτή την πανέμορφη και απέραντη παραλία φτάνει τόσος λίγος κόσμος που είναι πολύ πιθανό να την απολαύσετε απολύτως μόνοι σας, ιδίως αν έρθετε στις αρχές του καλοκαιριού. Αυτό βέβαια δεν είναι τυχαίο, εφόσον ο πιο ξεκούραστος τρόπος για να έρθετε εδώ είναι να πάρετε καραβάκι από τα Σφακιά, να πάτε στην Αγία Ρουμέλη και από εκεί να βρείτε μία βάρκα για να σας φέρει στα Δώματα. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτάσετε στην Αγία Ρουμέλη διασχίζοντας το φαράγγι της Σαμαριάς. 
Ένας πιο ενδιαφέρον τρόπος για να φτάσετε στα Δώματα είναι να ακολουθήσετε το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4, είτε από τη Σούγια, είτε από την Αγία Ρουμέλη. Έχετε βέβαια κατά νου ότι το μονοπάτι αυτό είναι ιδιαίτερα κουραστικό και εξαιρετικά επικίνδυνο, καθώς θα χρειαστεί να περπατάτε για αρκετή ώρα στο χείλος του γκρεμού, ενώ, αν δεν είστε έμπειρος πεζοπόρος, είναι πολύ πιθανό και να χαθείτε. Εδώ καταλήγει, επίσης το δύσβατο φαράγγι του Κλάδου και κάποιοι έμπειροι ορειβάτες φτάνουν ως εδώ μέσω του φαραγγιού.






Στα Δώματα υπάρχουν δύο παραλίες που χωρίζονται από μία συστάδα βράχων. Η πρώτη βρίσκεται στα δυτικά και διασχίζεται από το μονοπάτι Ε4, ενώ η δεύτερη και μικρότερη είναι προσβάσιμη, είτε με βάρκα, είτε κολυμπώντας για λίγα μέτρα από τη μεγάλη παραλία. Η μικρότερη παραλία στα ανατολικά θεωρείται πιο όμορφη και συγκεντρώνει περισσότερο κόσμο. Βέβαια, το που θα αποφασίσετε να βουτήξετε μάλλον μικρή σημασία έχει, εφόσον και οι δύο έχουν απέραντη, σχεδόν απάτητη γκρίζα αμμουδιά και διάφανα, καταγάλανα νερά.
Γύρω από τα Δώματα, οι μετακινήσεις του εδάφους και η διάβρωση από τον αέρα και το νερό έχουν συνθέσει ένα μοναδικό σκηνικό από αναβαθμίδες με κάθετους βράχους και απότομες χαράδρες. Η παραλία πήρε το όνομά της από αυτούς τους σχηματισμούς που είναι τόσο εντυπωσιακοί ώστε να μετατρέψουν την επίσκεψή σας μέχρι εδώ σε μία αξέχαστη εμπειρία.


http://www.elizabethestateagency.com/

Post Top Ad

.............