Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΚΟ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΣΤΙΣ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΚΟ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΣΤΙΣ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ

Ο λόγος του σπουδαίου Ελληνα συγγραφέα και στοχαστή, Νίκου Καζαντζάκη επιστρέφει στον τόπο του, για μία παράσταση – μνημόσυνο για τον μεγάλο Κρητικό, στον τάφο του στο Ηράκλειο, στον προμαχώνα Μαρτινένγκο.
Η συγκεκριμένη παράσταση του  έργου “Αναφορά στον Γκρέκο” θα δοθεί την Τετάρτη 1 Ιουλίου στις 9:30 το βράδυ και, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ., «πραγματοποιείται στο πλαίσιο προβολής της Ιστορίας και του πολιτισμού της Κρήτης καθώς και για την προσφορά του μεγάλου Έλληνα – Κρητικού Συγγραφέα σε όλη την Οικουμένη».



Λόγω της πολύ περιορισμένης χωρητικότητας του μνημείου, η συγκεκριμένη παράσταση απευθύνεται μόνο σε εκπροσώπους Διεθνών και Ελληνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Παραστάσεις για το κοινό στην πόλη του Ηρακλείου θα δοθούν στις 2, 3, 4 Ιουλίου και 9, 10, 11 Αυγούστου στις 9:30μ.μ., στο Κηποθέατρο “Μάνος Χατζιδάκις”.
Η παράσταση θα παρουσιαστεί στα Χανιά στις 6, 7 και 8 Ιουλίου, στις 9:30μ.μ. στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου και μετά θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα ενώ τον Αύγουστο θα επιστρέψει σε περιφερειακά θέατρα όλης της Κρήτης.
Η τελευταία παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 23 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στο πέτρινο θεατράκι της Γαύδου.

 

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Τάκης Χρυσικάκος, που ερμηνεύει τον Νίκο Καζαντζάκη και πρόσωπα του έργου του, καθώς και δύο μουσικοί, (Σταύρος Ψαρουδάκης λύρα-τραγούδι και Απόστολος Κουνής κιθάρα – κοντραμπάσο) που με τη μουσική τους και το τραγούδι συνομιλούν με τους πρωτα- γωνιστές του, τον Καπετάν Μιχάλη, τον Αλέξη Ζορμπά, τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και την ωραία Ελένη του Ομήρου!

Post Top Ad

.............