ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΙΩΝΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚ. ΒΑΒΟΥΛΕ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΣΤΙΣ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΙΩΝΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚ. ΒΑΒΟΥΛΕ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΣΤΙΣ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ

Μετά τα Χανιά και το Μάλεμε το πολυσέλιδο λεύκωμα “ΕΙΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΙΩΝΙΟ – Θύματα Μάχης Κρήτης και κατοχής από και στο Νομό Χανίων” του συγγραφέα Νίκου Βαβουλέ, παρουσιάζεται στην Κάντανο, ύστερα από σχετική πρωτοβουλία του Δημάρχου Καντάνου – Σελίνου και των πολιτιστικών φορέων της περιοχής. Η παρουσίαση, θα γίνει στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου την Τετάρτη 3 Ιουνίου, στις 12:30 το μεσημέρι, αμέσως μετά την κεντρική εκδήλωση για την 74η επέτειο του ολοκαυτώματος της Καντάνου.



Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσουν ο ιστορικός ερευνητής Δημήτρης Νικολακάκης και ο δάσκαλος – λογοτέχνης Βαγγέλης Κακατσάκης. Συντονίζει ο Χρήστος Μαχαιρίδης των εκδόσεων ΕΡΕΙΣΜΑ.
Πρόκειται για μια πολύτιμη έκδοση, η οποία περιλαμβάνει όλους τους πεσόντες, εκτελεσθέντες, αγνοούμενους κ.λπ (μαχητές ή απλούς πολίτες) που χάθηκαν την περίοδο 1941 – 45 στο νομό μας εξαιτίας της Γερμανικής εισβολής και Κατοχής. Αποτελεί δε προϊόν πολυετούς κοπιώδους έρευνας του συγγραφέα, ο οποίος επεξεργάστηκε αντιφατικά, πολλές φορές, στοιχεία και κατέγραψε το υλικό του σε διάφορους καταλόγους, όπως: κατά Δήμο ή Κοινότητα, αλφαβητικά τα θύματα σε επίπεδο Νομού, κατά γεγονός, Αγιά, ομηρία, κατά επάγγελμα – ιδιότητα κ.λπ.

Post Top Ad

.............