ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 22 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΣΚΑΦΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΚΤΟΡΟΥ ΤΩΝ ΜΑΛΙΩΝ ΣΤΙΣ 16 ΜΑΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 22 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΣΚΑΦΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΚΤΟΡΟΥ ΤΩΝ ΜΑΛΙΩΝ ΣΤΙΣ 16 ΜΑΙΟΥ


Η εικαστική έκθεση 22 καλλιτεχνών με τίτλο “Συνομιλώντας με το μινωικό Πολιτισμό» εγκαινιάζεται το ερχόμενο Σάββατο 16 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στο “Παρθεναγωγείο” Μαλίων, με αφορμή τον επετειακό εορτασμό για τα 100 χρόνια από την έναρξη των ανασκαφών του αρχαιολογικού χώρου των Ανακτόρων των Μαλίων.




Την έκθεση οργανώνει ο ομώνυμος πολιτιστικός σύλλογος. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή καθημερινά από τις 10 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα ως τις 10 το βράδυ ως το Σάββατο 30 του μήνα στη 1 το μεσημέρι.

Τα έργα των καλλιτεχνών είναι εμπνευσμένα από τον πλούτο και την ζωντάνια του πολιτισμού των Μινωιτών και αποτελούνται από ζωγραφικούς πίνακες, σκίτσα, φωτογραφίες, κολάζ, ανάγλυφα, μετάλλια, γλυπτά από μέταλλο, ειδώλια, κεραμικά βάζα και κεραμικά σκεύη, αντικείμενα από φυσητό γυαλί. Η έκθεση αποσκοπεί να συνδέσει τους κατοίκους της Κρήτης με τις πολιτιστικές τους ρίζες και να διαδώσει τις μνήμες και το πνεύμα του σπουδαίου αυτού πολιτισμού στους επισκέπτες μας απ’ όλο τον κόσμο.


Οι εκδηλώσεις των εγκαινίων θα τελεστούν στην παραπλήσια αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην δημαρχείου. Περιλαμβάνουν σύντομη ομιλία της προέδρου του συλλόγου Τερέζας Βαλαβάνη με θέμα “Γιατί συνομιλώντας με τον Μινωικό Πολιτισμό”, χαιρετισμούς των συνδιοργανωτών και χορηγών Συλλόγου Γυναικών Μαλίων “ΕΣΤΙΑ”, Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Μαλίων, εθελοντικής ομάδας “Sarpidonistas”, καθώς και του εντεταλμένου πολιτισμού του Δήμου Χερσονήσου Νικηφόρου Λαμπρινού. Θ’ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα, προσφορά του καλλιτεχνικού σχήματος από Χανιά “Είμαστε 2”, με τον συνθέτη Γιώργο Λουτσέτη στο πιάνο και την μουσικό Ελισάβετ Βερούλη να ερμηνεύει μαζί του τραγούδια του έντεχνου ρεπερτορίου.


Ο αρχαιολόγος Νίκος Παναγιωτάκης θα παρουσιάσει με οπτικοακουστικό υλικό την Επιφανειακή έρευνα της Πεδιάδας και τις Μινωικές Φρυκτωρίες, θέμα ιδιαίτερα επίκαιρο αφού προγραμματίζεται, σε συνεργασία με την “Πρωτοβουλία Πολιτών για την διάσωση, προβολή και αειφόρο ανάπτυξη της Πεδιάδας” και τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής την ασέληνο νύκτα της Κυριακής 17 Μαΐου “Διεθνή Ημέρα Τηλεπικοινωνιών” στις 10.30 το βράδυ την αναμετάδοση φωτεινών σημάτων μετά από 4.000 χρόνια από τις 200 φρυκτωρίες της Πεδιάδας σαν μήνυμα ειρήνης και φιλίας της Κρήτης του σήμερα και του χθες στον σύγχρονο κόσμο.

Post Top Ad

.............