ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΙΟΥ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΛΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΙΟΥ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΛΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Σήμερα Σάββατο 16 Μαίου στο Μέγαρο Μουσικής Aθηνών ο σπουδαίος Κρητικός λυράρης Βασίλης Σκουλάς σμίγει σε μια παράσταση-έκπληξη με την παλαιστινιακή ομάδα «Sareyyet Ramallah Dance Company» και τον «Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης» σε παραδοσιακά κρητικά-παλαιστινιακά τραγούδια και συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη. Πρόκειται για μια παράσταση γεμάτη χρώματα με μοναδικές στολές και κοσμήματα από την ιματιοθήκη του Ramallah Folklore Dance Group και του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης. Για πρώτη φορά 25 συντελεστές από την Παλαιστίνη συμπράττουν με τον Βασίλη Σκουλά και τον Όμιλο Bρακοφόρων.

 

Κρήτες - Φιλισταίοι - Παλαιστίνιοι»
Από την Κρήτη στην Παλαιστίνη
Απόψε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 


Ένα μαγικό μουσικό ταξίδι στα παράλια της Ανατολικής Μεσογείου με σταθμούς την Κρήτη και την Παλαιστίνη. Μια μοναδική, αποκαλυπτική παράσταση συνάντησης δύο πολιτισμών με βαθιά ιστορική, γεωπολιτική και μουσικο - χορευτική συγγένεια.
Πενήντα χορευτές από την Παλαιστίνη και την Κρήτη σ’ έναν χορευτικό διάλογο, με συνοδεία πολυμελούς ορχήστρας παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής από τις δύο χώρες. Οδηγός της συνάντησης ο Βασίλης Σκουλάς, θρυλικός ερμηνευτής και λυράρης από τα Ανώγεια τη Κρήτης. Με εξαιρετικούς επισκέπτες ερμηνευτές, θα συνδέσει το παρελθόν με το παρόν, από τα παραδοσιακά κρητικά και αραβικά τραγούδια και χορούς σε έργα του Μίκη Θεοδωράκη εμπνευσμένα από την Κρήτη, τους αγώνες για ελευθερία και το μαχητικό πνεύμα των δύο λαών.
Υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Παλαιστίνης στην Ελλάδα

 

Συμμετέχουν:
Βασίλης Σκουλάς λύρα
Haig Yazdjian φωνή, ούτι
Τατιάνα Παπαγεωργίου πιάνο
Κώστας Παπαδόπουλος μπουζούκι
Αλέξανδρος Μπελλές φωνή
Ramallah Dance Company
Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης

Post Top Ad

.............