ΜΑΤΑΛΑ ΚΑΙ ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ ΣΤΙΣ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ TheRichest.com, - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΜΑΤΑΛΑ ΚΑΙ ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ ΣΤΙΣ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ TheRichest.com,

ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015

Ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες είναι γνωστοί για την αυτοπεποίθησή τους, είναι γιατί προέρχονται αναμφισβήτητα από το πιο όμορφο μέρος του κόσμου», είναι ο πρόλογος του άρθρου της δημοφιλούς αμερικανικής ιστοσελίδας, TheRichest.com, για την Ελλάδα και όταν ένα άρθρο ξεκινάει έτσι, σίγουρα η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη! Το συγκεκριμένο άρθρο αφορά τις παραλίες της Ελλάδας και στις 10 καλύτερες είναι μία στα Χανιά και μία στο Ηράκλειο.


Πρόκειται για το διάσημο Ελαφονήσι αλλά και για τα Μάταλα, παραλίες που καταλαμβάνουν στη σχετική λίστα τις θέσεις 4 και 7.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα: «Η Ελλάδα είναι γνωστή για πολλά πράγματα: την ιστορία, τον πολιτισμό, τη θρησκεία, την παράδοση, το φαγητό, τις εκκλησίες, τη νυχτερινή ζωή, την αρχιτεκτονική και πολλά άλλα. Λέγεται ότι όταν ο Θεός δημιούργησε την Ελλάδα, ράντισε τη χώρα με ωραία νερά. Με πάνω από έξι χιλιάδες νησιά, η Ελλάδα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς χώρες του κόσμου και για καλό λόγο».
Για τις δύο κρητικές παραλίες αναφέρει: 


4. Ελαφονήσι, Κρήτη
Η παραλία στο Ελαφονήσι είναι εντυπωσιακή: έχει ρηχά, καταγάλανα νερά, και η άμμος είναι λευκή με αποχρώσεις του ροζ. Αυτές οι ροζ αποχρώσεις προέρχονται από τα κοχύλια της περιοχής.


Απέναντι από την παραλία βρίσκεται το μικρό νησάκι Ελαφονήσι. Παρόλο που η απόσταση από την παραλία μέχρι το νησάκι είναι περίπου 100 μέτρα, το να φτάσετε εκεί με τα πόδια είναι απλό, αφού η θάλασσα σχηματίζει μία ρηχή λιμνοθάλασσα – με βάθος μόνο ένα μέτρο – ανάμεσα στην παραλία και τη θάλασσα. Η πανέμορφη αυτή λιμνοθάλασσα, μια μοναδική δημιουργία της φύσης στην Κρήτη, αποτελεί ένα από τα πιο γραφικά σημεία στο Ελαφονήσι.


Παρόλο που η παραλία στο Ελαφονήσι είναι μεγάλη, γεμίζει με κόσμο τον Αύγουστο, καθώς είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους τουρίστες. Εάν προτιμάτε τα πιο απόμερα μέρη, περπατήστε προς τα νότια, όπου θα βρείτε κρυμμένους μερικούς όμορφους κολπίσκους.
Στο Ελαφονήσι υπάρχουν κάποιες βασικές ανέσεις, όπως ξαπλώστρες και ομπρέλες, και ένα μικρό καφέ δίπλα στην παραλία, όπου θα βρείτε κρύο νερό, αναψυκτικά και ελαφρύ φαγητό

7. Μάταλα, Κρήτη

Τα Μάταλα της Κρήτης είναι μια απολύτως εκπληκτική παραλία. Για εκείνους που αγαπούν την ελληνική μυθολογία, αυτό είναι το μέρος όπου ο μύθος περιγράφει τον Δία να κολυμπά μεταμορφωμένος σε ταύρο, ενώ μετέφερε την Ευρώπη στην πλάτη του. Τα Μάταλα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να επισκεφθείτε, γιατί έχει κάτι για όλους, το οποίο την καθιστά δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Αν και έχει γίνει πολύ τουριστική, εξακολουθεί να έχει τη γοητεία και το χαρακτήρα ενός ήσυχου χωριού.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ
newmoney.gr

Post Top Ad

.............