ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ



Αγαπάμε τα ζωντανά και δροσερά το καλοκαίρι Ανώγεια, τα αγαπάμε όμως και το χειμώνα, όταν ασπρίζει ο Ψηλορείτης. Όπου κι αν σταθούμε, νομίζουμε ότι όπου να ’ναι θα πετάξουμε πάνω από το υπερήφανο βουνό της Κρήτης. Λίγο αργότερα απολαμβάνουμε τη ρακή μας παρέα με τους αγέρωχους μαυροπουκαμισάδες παππούδες σε κάποιο καφενείο, χαζεύουμε τα περίφημα κρητικά υφαντά που μονοπωλούν το εμπόρευμα των καταστημάτων στα κεντρικά σοκάκια κι εντρυφούμε στη σπουδαία μουσική παράδοση του τόπου. ο Νίκος Ξυλούρης, ο Ψαραντώνης και ο Βασίλης Σκουλάς έλκουν την καταγωγή τους από εδώ. 


Στην οικογένεια του τελευταίου ανήκει το «Delina Mountain Resort» ( 2834031701 ), ένα καλαίσθητο ορεινό θέρετρο με φροντισμένους κήπους και λιμνούλα, το οποίο απλώνεται σε μια έκταση 28 στρ., σε απόσταση μόλις 1 χλμ. από τα Ανώγεια. Τα δωμάτια είναι άνετα και κομψά, με τζάκι, μπάνιο με υδρομασάζ και μπαλκόνια προς το χωριό, τις πλαγιές του Ψηλορείτη και τον κάμπο του Ηρακλείου. Διαθέτει ένα ζεστό χώρο αναζωογόνησης με θερμαινόμενη πισίνα, ένα παραδοσιακό ρακάδικο, μια ταβέρνα με κλασικά πιάτα της περιοχής κι ένα χώρο εκδηλώσεων. 


Η τοποθεσία του είναι ιδανική για να φτάσετε μέχρι το μαγευτικό οροπέδιο της Νίδας ( περίπου 25 χλμ. έξω από το χωριό, σε υψόμετρο 1.500 μ. ), το Αστεροσκοπείο στην κορυφή του Σκοίνακα αλλά και την Αρχαία Ζώμινθο, οικισμό των υστερο-μινωικών χρόνων. Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε το Ιδαίον Άντρο, το σπήλαιο όπου μεγάλωσε ο Δίας, σύμφωνα με τη μυθολογία, και αποτελούσε τόπο λατρείας του, αφού έχουν έρθει στο φως πολλά αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποία εκτίθενται μάλιστα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.


Post Top Ad

.............