Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΑΛΑΝΙΟΥ ΣΥΛΛΕΓΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΑΛΑΝΙΟΥ ΣΥΛΛΕΓΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκαλανίου ενόψει του Πάσχα θα συλλέξει τρόφιμα & άλλα βασικά αγαθά που θα διαθέσει στα Παιδικά Χωριά SOS.
Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού SOS Children’s Villages International, που λειτουργεί σε 133 χώρες και προστατεύει πάνω από 450.000 παιδιά. Στην Ελλάδα ιδρύθηκαν το 1975 με σκοπό την προστασία των παιδιών, τα οποία για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών.


Η προστασία και φροντίδα των παιδιών που ζουν στα Παιδικά Χωριά SOS στη Βάρη, στο Πλαγιάρι, στην Αλεξανδρούπολη και στο Ηράκλειο, προσφέρεται σε μακρόχρονη, συνεχή, σταθερή βάση. Ξεκινά από την παιδική ηλικία και συνεχίζεται έως ότου το παιδί, προετοιμασμένο κατάλληλα, ηθικά, κοινωνικά και επαγγελματικά, είναι ικανό να σταθεί μόνο του στην κοινωνία.
Tα Παιδικά Χωριά SOS ανταποκρινόμενα στις ανάγκες που δημιουργήθηκαν από την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας και τη δραματική αύξηση των οικογενειών σε φτώχεια λειτουργούν επτά Κέντρα Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας για τη στήριξη αυτών των οικογενειών.
Σήμερα στα παιδικά χωριά SOS φιλοξενούνται 230 παιδιά ενώ συνολικά στηρίζονται 1500 οικογένειες που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.
Είδη άμεσης ανάγκης αποτελούν τα παρακάτω:
Όσπρια, δημητριακά, λάδι, μέλι, κακάο, αλεύρι, κονσέρβες τόνου, γάλα εβαπορέ, ζάχαρη, πουρές, κονσέρβες Luncheon meat, τοματάκια (σάλτσες-πελτέ), χυμοί.
Μεγάλες όμως είναι οι ανάγκες και στα είδη καθαρισμού: σκόνη πλυντηρίου, μαλακτικό, υγρό σαπούνι πιάτων, υγρά καθαριότητας, χαρτί κουζίνας, χαρτί υγείας.

Για τον ιερό αυτό σκοπό όσοι επιθυμούν να προσφέρουν κάτι από τα παραπάνω καλούνται να τα παραδώσουν στα γραφεία του συλλόγου μας τις εξής μέρες & ώρες: Τρίτη 24 Μαρτίου 18.30-20.00, Πέμπτη 26 Μαρτίου 17.00-20.30, Παρασκευή 27 Μαρτίου 18.30-20.00, Τρίτη 31 Μαρτίου 18.30-20.00, Πέμπτη 2 Απριλίου 17.00-20.30, Παρασκευή 3 Απριλίου 18.30-20.00.
Με εκτίμηση
Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............