-
Στην είσοδο του λιμανιού, εκεί που τελειώνει ο δυτικός μόλος, δεσπόζει ένα επιβλητικό φρούριο. Κατά τη Βενετοκρατ...
-
Το να κατάγεσαι από το Ηράκλειο σημαίνει Να βρίσκεις πάντα παρέα για καφέ, ακόμη κι αν κατεβαίνεις μόνος σου στο κέντρο. Να ξέρεις ότι...
-
Ένα ιστορικό σχολείο της πόλης του Ηρακλείου όπου απο τα θρανία του πέρασαν πολλοί μαθητές, και καθηγητές. Το σχολικό συγκρότημα της ο...
-
Η περιοχή του Καράβολα άρχισε να κατοικείται για πρώτη φορά στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Οι πρώτες κατοικίες κατασκευάστηκαν ...
-
Α λλο ένα τροχαίο δυστύχημα με 3 νεκρούς μετράει η Κρήτη . Σήμερα το πρωί Κυριακής 24 Απριλίου στο κόμβο - καρμανιόλα του Σκαλανίου...
-
Ο Μανώλης Βάρδας, ο δάσκαλος από τον Άγιο Νικόλαο ζούσε ήρεμα….μέχρι η ζωή να του δείξει το σκληρό πρόσωπό της….Μέχρι η μοίρα να του...
-
Υπάρχει ακόμα Ανθρωπιά στις μέρες μας τ ο ήθος ευτυχώς δεν έχει εκλείψει και αυτό βλέπουμε κατά καιρούς να το αποδεικνύουν στην πράξη συμπ...
Υλικά:
1 κιλό γλυστρίδα
1 κιλό µικρά κολοκυθάκια
1 κοτόπουλο κοµµένο σε κοµµάτια
2 πατάτες κοµµένες στα τέσσερα
2-3 ντοµάτες φρέσκιες ψιλοκοµµένες
1 µεγάλο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ?Ο
αλάτι
φρεσκοτριµµένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουµε
το κοτόπουλο και το κρεµµύδι µε το ελαιόλαδο µέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Σβήνουµε µε το κρασί, προσθέτουµε 2 φλιτζάνια νερό, σκεπάζουµε και
σιγοβράζουµε για 35 λεπτά περίπου.
Ρίχνουµε
τις πατάτες, λίγο νερό ακόµη, αν χρειάζεται, και συνεχίζουµε το ψήσιµο
15 λεπτά ακόµα µε σκεπασµένη την κατσαρόλα. Βάζουµε τα κολοκυθάκια, τη
γλυστρίδα, τις ντοµάτες, το αλάτι, το πιπέρι και ανακινούµε την
κατσαρόλα για να αναµειχθούν καλά τα λαχανικά µε το κοτόπουλο.
Σιγοψήνουµε για 25-30 λεπτά, µέχρι το φαγητό να µείνει µε το λάδι του
µόνο. Σερβίρουµε το φαγητό χλιαρό ή και κρύο.
ΠΗΓΗ: http://www.kritikamonopatia.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου