ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Από Μ. Δευτέρα μέχρι και Μ. Τετάρτη τη λειτουργία των καταστημάτων από τις 9 το πρωί ως τις 2.30 μετά το μεσημέρι και από τις 5.30 το απόγευμα ως τις 9 το βράδυ. Την Μ Πέμπτη από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, τη Μ Παρασκευή από τις 12 το μεσημέρι ως τις 6 το απόγευμα και το Μ Σάββατο από τις 9 το πρωί ως τις 3 μετά το μεσημέρι .
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος έσπευσε ήδη και προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου, στις 5 Απριλίου, Κυριακή των Βαΐων, καθώς είναι μια από τις επτά Κυριακές που ο νόμος Ν.4177/13  προβλέπει τη λειτουργία των καταστημάτων.


Με ανακοίνωσή της μάλιστα  καλεί τους εργαζόμενους να λάβουν μαζικά μέρος στην απεργία και τους Εμπορικούς Συλλόγους όλης της χώρας να κλείσουν τα καταστήματά τους. Ζητάει επίσης από την κυβέρνηση «να τηρήσει τις ξεκάθαρες προγραμματικές της δεσμεύσεις, που δεν είναι άλλες από την άμεση κατάργηση του Ν. 4177/2013 και την επαναφορά της Κυριακής- Αργίας με νομοθετική πρωτοβουλία».
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Μανόλη Κουμαντάκη, δεν αναμένεται να δώσει κατεύθυνση στα μέλη του για το αν πρέπει ή όχι να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους την Κυριακή των Βαΐων. Η λειτουργία των καταστημάτων εκείνη την ημέρα είναι προαιρετική κι έτσι ο καθένας μπορεί να πράξει όπως νομίζει, εξηγεί ο κ Κουμαντάκης επαναλαμβάνοντας πως πάγια θέση τους αποτελεί η κατάργηση του νόμου για τις 7 Κυριακές.
Να σημειώσουμε πως η  ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού επεξεργάζεται αλλαγές στον υφιστάμενο νόμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση είναι να καθορίζεται κεντρικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων μόνο τρεις Κυριακές τον χρόνο, ενώ για τις υπόλοιπες θα αποφασίζουν, αναλόγως με τις ανάγκες και τις συνήθειες της τοπικής κοινωνίας και των επιχειρήσεων, οι περιφέρειες σε συνεργασία με τους τοπικούς εμπορικούς συλλόγους και τους οικείους δήμους.
Οι αλλαγές που σχεδιάζονται από το υπουργείο Οικονομίας σε ό,τι αφορά την κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων επικεντρώνονται στα εξής:

 
 
• Ολα τα εμπορικά καταστήματα θα επιτρέπεται να λειτουργούν δύο Κυριακές κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς και την Κυριακή των Βαΐων.
• Για τις άλλες τέσσερις Κυριακές του νόμου 4177/2013  το υπουργείο Οικονομίας προσανατολίζεται στο να αφήσει στη δικαιοδοσία των τοπικών φορέων να αποφασίζουν για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων. Η ρύθμιση αυτή θεωρείται ότι ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της κάθε περιοχής.
• Εάν σε μια περιοχή ο οικείος δήμος, ο τοπικός εμπορικός σύλλογος και η περιφέρεια επιθυμούν να τη χαρακτηρίσουν τουριστική θα μπορούν να το πράξουν και να αποφασίζουν επίσης ποιες Κυριακές, πέραν των παραπάνω περιπτώσεων, θα επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............