Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2015" που διοργανώνει η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, το Πολυτεχνείο Κρήτης και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, Tην Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 και ώρα 9:00π.μ.-14:00 μ.μ. και την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 και ώρα 9:00 π.μ.-14:00 μ.μ. και 6-8 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ) Χανίων, 



η Έκθεση/ 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.

Στα πλαίσια του Μαθητικού Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν έργα Μαθητικής Ψηφιακής Δημιουργίας που έχουν εμπνευστεί και υλοποιήσει ομάδες μαθητών από σχολεία Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπ/σης των Νομών Χανίων και Ρεθύμνου. Παράλληλα θα συμμετέχουν σε δράσεις όπως, εργαστήρια «κινούμενης εικόνας»(με υπεύθυνο τον κ. Μ. Ιωαννίδη), «κινηματογραφικής τέχνης» (με υπεύθυνο τον κ. Θ. Θωμαδάκη ), «διαχείρισης εικόνας – εικονικός κόσμος» (με υπεύθυνο τον κ. Μ. Σκουνάκη), «Οπτικοακουστικές Αφηγήσεις στο Σχολείο» (με υπεύθυνο τον κ. Μ. Φραντζεσκάκη,

Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης), καθώς και προβολή μαθητικών ταινιών από το Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών της Ολυμπίας και την Camera Zizanio.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας έχει σαν στόχο, τόσο την ανάδειξη της αλληλεπίδρασης και δημιουργικότητας των μαθητών, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Πληροφορικής, μέσα από την παρουσίαση των έργων τους σε συμμαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και την ευρύτερη κοινωνία, όσο και την ενημέρωση και διάδοση των μαθησιακών δραστηριοτήτων που στοχεύουν στη μάθηση μέσω ερευνητικών σχεδίων εργασίας (projects), μοντελοποίησης καθώς και επίλυσης πρακτικών προβλημάτων με την αξιοποίηση της αλγοριθμικής σκέψης και των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.).

Την Παρασκευή 3 Απριλίου, 6-8 το απόγευμα, στο ΚΑΜ, στο παλιό λιμάνι, θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων και τον Εθελοντικό Οργανισμό "Χαμόγελο του Παιδιού", εκδήλωση για τον Ψηφιακό Εκφοβισμό (Cyber Bullying) και την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο με παρουσιάσεις και βράβευση έργων των μαθητών από το διαγωνισμό «Τα Πολυμέσα… για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο», καθώς και ομιλία από την ψυχολόγο του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού», κα Μαρκουλάκη Ειρήνη.