Για
έβδομη συνεχή χρονιά, οι οινοποιοί της Κρήτης παρουσιάζουν τα κρασιά τους στους φίλους του Κρητικού αμπελώνα στην Παγκρήτια Έκθεση
«Οινοτικά 2015».
Η έκθεση θα πραγματοποιήται απο τις 28 Φεβρουαρίου,έως και 2
Μαρτίου, στον χώρο εκδηλώσεων, «Κήπο των Αισθήσεων» στις Μαλάδες.
Οι
επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις νέες και
παλαιές εσοδείες των Κρητικών Οινοποιών, να μιλήσουν μαζί τους και να
ενημερωθούν για τις συλλογικές δράσεις που κάνει το Wines of Crete.
Ομαδοποιημένη
παρουσίαση με θέμα «Γηγενείς ερυθρές ποικιλίες», σε έναν ειδικά
διαμορφωμένο χώρο - bar, έτσι ώστε με μια στάση, οι επισκέπτες σχημάτισαν μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις ερυθρές τοπικές ποικιλίες του
Κρητικού αμπελώνα.
Οργανωμένο πωλητήριο Κρητικού κρασιού εντός του χώρου της Έκθεσης.
Το
Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στις 12.00-16.00 θα πραγματοποιήθηκε Αμπελουργικό
Σεμινάριο με θέμα «Σύγχρονες τάσεις και προβληματισμοί στην Κρητική
Αμπελουργία».
Επ'ισης ο Χρηστός Λάπας με τον Pastry
Chef Θέμο Ρήγα, καλοσώρισαν με δημιουργίες από γλυκό κρασί.
Σήμερα Κυριακή 1 Μαρτίου στις 14:00 ο chef Λευτέρης Λαζάρου μαγείρεψε με τον
Χρήστο Λάπα με θέμα «Θαλασσινές γεύσεις με άρωμα Κρήτης».
Ενώ την Δευτέρα 2 Μαρτίου, στις 17.00-20.00 Σεμινάριο «Κρασί και Εστιατόριο, μια εμπειρία γεύσης».
Ο κ.
Λαζάρου, ο κ. Δεληγιάννης, ο κ. Γιαννόπουλος και εκπρόσωπος της Λ.Α.Κ,
καλεσμένοι του Wines of Crete, θα αναπτύξουν σε επαγγελματίες του χώρου
τους συσχετισμούς μεταξύ εστιατορίου, κρασιού, γεύσης και εμπειρίας, με
σκοπό την ανάδειξη όλων αυτών των στοιχείων. Σε συνδυασμό με γεύσεις που
θα παρασκευάσουν ζωντανά οι chef Γιάννης Μαργαρης, Γιώργος Μακρής,
Μιχάλης Χάσικος και Κυριάκος Λύρας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου